H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

KÁRÓ Színkör

Utolsó módosítás: 2019. július 01.

 

"A művészet szívet, lelket gyógyít és az Embert tökéletessé teszi."
czigma

A KÁRÓ Színkör azzal a céllal jött létre, hogy aki kedvet érez a színjátszás és szereplés iránt, azzal a színházi kultúrát (irodalmat) megszerettesse, a szép magyar színpadi beszédstílust elsajátíttassa, a színpadi szereplést, a színpadi mozgást, az előadó képességet, az előadóművészetet, az arc és testbeszédet és a kifejezőkészséget fejlessze.

A KáRó Színkör tehetséges kreatív csapata folyamatosan előadásokra készül, így mindig lehet jelentkezni és részt venni a foglalkozásokon.

Fontos, hogy a színjátszók maguk és mások örömére is szívesen játszanak. A színkörnek nem csak intézményi és városi fellépésre nyílik lehetősége, hanem országos diákszínjátszó fesztiválokra is benevezünk.

A diákszínpad legfontosabb tevékenységi formája a színpadi játék. A játék célja szereplők és nézők élményközössége.
A csoport tagja lehet bárki, aki képes a közösségbe beilleszkedni, és elfogadja a csapatmunka alapvető szabályait. Beszédhiba vagy egyéb gátló tényező kizáró ok nem lehet, a diákszínjátszás egyik legfőbb célja bebizonyítani ezek leküzdhetőségét!

A csoport repertoárjának gerincét leginkább olyan humoros kamaradarabok, vásári komédiák, vígjátékok alkotják, amelyek egyrészt a legalkalmasabbak a kis létszámú amatőr társulatok számára, másrészt garantált jókedvet és sikert biztosítanak a próbák és az előadás során! Természetesen bármely más jellegű előadás vagy ünnepi műsorok összeállítására is lehetőség van!

A diákszínpad hetente két alkalommal tart próbát az Intézmény "A" épületében.

Szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel a diákszínjátszás, és szeretne egy garantáltan jókedvű, lelkes csapat aktív tagjává válni!

További információ:

Czigány Marianna a színkör vezetője
rocaille2@gmail.com
30/274-3598

"Alkotni születtünk erre a Földre, szebbé tegyük az Életet."

Legfrissebb híreink:

2019. június 28. Oklevélátadó Ünnepség, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör köszöntötte az Ünnepi Szenátus-Ülés résztvevőit, a kitüntetetteket, a magyar és külföldi hallgatókat, és a meghívott vendégeket, két dallal, melyeket Loren Domingos és Czakó András adott elő. Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

2019. március 26. Global Cooking Night, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör külföldi tagjai is felléptek a Global Cooking Night elnevezésű programon, ahol az intézmény hallgatói ételkóstolón, énekes és táncos produkciókon keresztül ismerkedhettek meg egymás kultúrájával. A kezdeményezés Egerből indult útjára, mára azonban már az Eszterházy Károly Egyetem egyik legnagyobb nemzetközi rendezvénye. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus első alkalommal adott otthont a programnak. A hallgatók könnyűzenei dalokkal mutatkoztak be, a laoszi lányok pedig nemzetük táncát mutatták be társaiknak.

 


2019. március 13. "Minden szavuk égzengés volt" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus

„Minden szavuk égzengés volt" című ünnepi műsorát mutatta be a résztvevőknek a Ká-Ró Színkör a forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján. A zenés, verses előadás a hazaszeretetről, a nemzeti összetartozásról és a márciusi ifjakról szólt, akiknek szavai felkeltették a nemzetet a mély álmából. Továbbá az összefogásról, a magyarságtudatról, mely a magyarságunk fenntartását segíti.
Az ünnepi műsor rendhagyó volt, mivel külföldi diákok is részt vettek a műsorban, magyar nyelven énekeltek és mondtak prózát. Köszönet nekik a lelkes részvételért!
Az ünnepi műsorban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Boáriné Somoskői Tímea, Veress Éva, Loren Antonio Domingos (Angola), Janyiv Bajgalma (ének, Mongólia), Czakó András, Kirill Ijalanszki (gitár, Oroszország)

Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte és a 48-as kisfilmet és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

   

 

2019. február 09. Oklevélátadó Díszünnepély, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
Több, mint 70 végzős hallgató vehette át diplomáját, vagy oklevelét az év első Diplomaátadó Díszünnepélyén.Az Ünnepi Szenátus-ülés résztvevőit, a campus munkatársait, a végzősöket és a meghívott vendégeket a Ká-Ró Színkör két dallal köszöntötte. Veress Éva és Czakó András az Anna and the Barbies és Kiss Tibi Márti dala, valamint a Hooligans Küzdj az álmodért című dalát adta elő.
Művészeti vezető: Czigány Marianna


2019. február 02. Bottyán Bál, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A gyöngyösi campus adott otthont a Vak Bottyán János Katolikus Szakgimnázium alapítványi báljának, ahol a Ká-Ró Színkör tagjai is felléptek. A csoportot Veress Éva és Czakó András képviselte, zenés jelenetet adtak elő.
Művészeti vezető: Czigány Marianna

   
 
   

 

2018. december 6. Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus

Mikulási Est
A Ká-Ró Színkör mikulási műsorral köszöntötte a Gyöngyösi Campuson egybegyűlt gyerekeket és szüleiket.
Szerepeltek Muhari Hajnalka, Németh József és Dr. Erdélyi Tamás. A műsort összeállította Czigány Marianna.

   
         
   

 

2018. szeptember 28. Kutatók Éjszakája, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Kutatók Éjszakáján, az EKE Gyöngyösi Campusán a tudományos előadások mellett a művészetek kategóriában a Ká-Ró Színkör az idén is szerepelt, mint minden évben. Az idén rendhagyó módon főleg külföldi diákok mutatkoztak be énektudásukkal. Felléptek a színkörből Lauren (Angola), Nala, Nadin, Sang (Laosz), Omar (Jordánia) Liza (Oroszország), Nagy Nikolett. Konferált Hinz Mónika, hangtechnika Roni (India). A Színkör műsora kétszer is látható volt. Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

 

2018. szeptember 7. Tanévnyitó az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán
A Ká-Ró Színkör angol és magyar nyelvű dalokkal köszöntötte az Ünnepi Szenátus Ülés Elnökségét, a meghívott vendégeket, a kitüntetetteket és az első éves magyar és külföldi hallgatókat. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

 

2018. július 07. Oklevélátadó Ünnepség, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör angol és magyar nyelvű dalokkal köszöntötte a Szenátus-Ülés résztvevőit, a vendégeket, a magyar és külföldi hallgatókat, és az ötven éve végzett aranydiplomás hallgatókat. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

       

 

2018. június 14. Gyöngyös, Idősek Otthona
A Ká-Ró Színkör a városi és egyetemi fellépéseken valamint a színjátszó versenyeken, fesztiválokon kívül karitatív tevékenységet is szívesen folytat. Gyöngyössolymoson, az idősek otthonában évek óta fellépett a Színkör, idén a Gyöngyösi Idősek Otthonában is bemutatkozott egy órás zenés műsorral. A Ká-Ró Színkörből Veress Éva és Czakó András vettek részt, ahol hangulatos retro énekekkel vidították föl a közönséget, akik együtt énekeltek a színkör tagjaival. A műsorról a városi tv is felvételt készített. A fellépés után a szervezők virággal és ajándékkal köszönték meg a színkör munkáját.

   
         
       

 

2018. június 04. Nemzeti Összetartozás Napja, Gyöngyös
A Nemzeti Összetartozás és a Trianoni megemlékezés napján rendezett városi ünnepségen „Múltunk sebei" című verses zenés emlékműsorral lépett föl az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Ká-Ró Színköre. Szerepeltek Veress Éva és Czakó András.
Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

 

2018. május 30. Városi Pedagógus Nap, Gyöngyös
A Mátra Művelődési Központban a pedagógus nap alkalmából a kitüntetett pedagógusokat verssel köszöntötte Veress Éva, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Ká-Ró Színkörének tagja. Művészeti vezető Czigány Marianna.

2018. május 9. Nemzetközi Hét, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Nemzetközi Hét rendezvényeinek üdítő színfoltja volt a Ká-Ró Színkör külföldi diákjainak zenés előadása. Felléptek Nala, Nadin, Tayssir, Omar és Sang, konferált Hinz Mónika, technikai segítő volt Chudasama Ronald. A külföldi vendégeknek nagyon tetszett a műsor, nagy tapssal jutalmazták a fellépőket.
Művészeti vezető Czigány Marianna.

   
         
   
         
     

 

2018. április 10. Tudományos Diákköri Konferenciák kiállítása
A Ká-Ró Színkör verses, zenés műsorral köszöntötte a résztvevőket. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

 

2018. április 12. A konferencia nyitó napján a Ká-Ró Színkör nemzetközi hallgatói közül két laoszi és egy tunéziai hallgató énekelt a konferencia résztvevőinek. Művészeti vezető Czigány Marianna.

   

 

2018. április 09. Gyöngyös, Mátra Művelődési Központ, Hinz Mónika fotókiállítása

Hinz Mónikának, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campus egyetemista hallgatójának csodálatos fotókiállítása nyílt április 9-én. A kiállítás megnyitóján műsort adott az Egyetem Ká-Ró Színköre, Veress Éva és Czakó András verssel és énekkel, majd a kiállítást megnyitotta Czigány Marianna a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.
Hinz Mónika életét és egyéniségét két szenvedély vezeti, a BMX kerékpározás és a fotózás. E kettő elválaszthatatlan egymástól. Fotózási útjait a kerékpározás is végigkísérte. BMX kerékpár versenyen háromszor nyert világbajnokságot.
A kiállításon három országban készült képeit mutatta be, bejárta az USA-t, az álmok földjét, az északi fények Finnországát, Párizst, a különböző kultúrák Indiáját, és Japánt a csodálatos cseresznyevirágzás idején. Utazásainak élményeit a blogjában lehet követni.
Mindenki nevében gratulálunk Mónikának ehhez a csodálatos és lenyűgöző kiállításához!

   

 

2018. március 13. "Zúgjatok harangok" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör „Zúgjatok harangok" című ünnepi műsorát mutatta be a résztvevőknek a forradalom és szabadságharc 170-ik évfordulóján. A zenés, verses előadás a hazaszeretetről, a nemzeti összefogásról, a magyarságtudatról továbbá a közös élmények és a szomorúság összetartó erejéről szólt. Az előadás után a Színkör több gratulációt is kapott.
Az ünnepi műsorban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Hinz Mónika, Veress Éva, Czakó András és technikai segítő, Chudasama Ronald. Az előadáson a Gyöngyösi Városi Televízió is készített felvételt. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte és a 48-as kisfilmet és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

   
         
   
         
   

 

2018. február 10. Diplomaátadó Ünnepség, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
A Ká-Ró Színkör verses, zenés műsorral köszöntötte a Szenátust, a nyugdíjba vonulókat, a végzős hallgatókat és a vendégeket. A Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Művészeti vezető Czigány Marianna.

   

 

2017. december 18. Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Évzáró Összejövetel

A Ká-Ró Színkör műsora rendhagyó volt, mivel főleg a külföldi hallgatók mutatkoztak be más oldalukról is, így énekkel és prózával, és Veress Éva és Czakó András is szerepelt. A fellépő diákjaink több országból érkeztek, így Tunézia, Laosz, Oroszország, Kazahsztán, Szíria, Jordánia, India. Konferált Hinz Mónika. A műsort összeállította és betanította Czigány Marianna a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.
Az előadás, amelyről a Gyöngyösi TV is tudósított, nagy sikert aratott, és a közönség nagy vastapssal jutalmazta a fellépőket. A műsorban felléptek Elizaveta, Zsanár, Nala, Teysir, Veress Éva, Omar, Musztafa, Czakó András, Mónika és Roni.


       
         
         
         
       
         
         
         
         
         
         
         
         

 

2017. december 4. Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Mikulási Est

A Ká-Ró Színkör mikulási műsorral köszöntötte a Gyöngyösi Campuson egybegyűlt gyerekeket és szüleiket. Szerepeltek Veress Éva, Czakó András és Unghváry Tamás. A műsort összeállította Czigány Marianna.

   
         
   

 

2017. október 19-én az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a Ká-Ró Színkör a "A Remény Felközelgett" című verses zenés ünnepi műsorával állított emléket és tisztelgett a hősök és a bátrak tettei előtt.
Üzenete az emlékezőknek hogy erősebbek, okosabbak, összetartóbbak legyünk a mindennapokban és tiszteljük a múltunkat, mert ez 1956 igazi üzenete. Az emlékműsorban szerepeltek Mészáros Daniella, Veress Éva és Czakó András. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte, az '56-os kisfilmet, a kép és hanganyagot és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

   
         
   

  

2017. október 6. Emlékezés az Aradi Vértanúkra, Gyöngyös Városi Megemlékezés, Batthyány szobor

A Ká-Ró Színkör az Aradi Vértanúk tiszteletére rendezett városi ünnepségen „Az Áldozat Tizenhárom" című emlékműsorával vett részt. A Ká-Ró Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. A műsort írta, összeállította és szerkesztette Czigány Marianna.

   
         
   
         
   

 

2017. október 05. "Az Áldozat Tizenhárom" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus

2017. október 5-én az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán Dr. Bujdosó Zoltán megnyitóját követően a Ká-Ró Színkör az Aradi Vértanúk tiszteletére ünnepi műsorral emlékezett meg. A magyar történelem nemzeti gyásznapján, "Az Áldozat Tizenhárom" című előadásukban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Veress Éva és Czakó András. Az ünnepi műsort írta és szerkesztette Czigány Marianna, művészeti vezető

   
         


2017. március 14. "Üzenet a Hazának" ünnepi megemlékezés, Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus

A Ká-Ró Színkör „Üzenet a Hazának" című ünnepi műsorát mutatta be a résztvevőknek. A zenés, verses előadás a hazaszeretetről, az összetartozásról és az összefogásról szólt. Az ünnepi műsorban a Ká-Ró Színkörből szerepeltek Ádám Patrícia, Gubacsi Franciska, Kovács Klaudia, Szíjjártó Andrea és Sidló Márk. Az előadást a Gyöngyösi Városi Televízió is fölvette, amiből március 15-én részletet mutat be. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte és a 48-as kisfilmet és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

   
         
   
         
   
         
   
         
     


2016. október 19. "1956 – Emlékezni, őrizni" című ünnepi műsor, az október 23-i forradalom 60-ik évfordulóján, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán

A Ká-Ró Színkörből szerepeltek Gubacsi Franciska, Krizsó Priscilla, Mészáros Daniella, Nagy Nikoletta, Czakó András és Sidló Márk. Az ünnepségre az 56-os katonai öltözeteket és fegyvereket Dr. Gulyás István a Rendőrmúzeum Igazgatójától kapta a Színkör. Köszönet érte! A színpadképben a teherautó díszlet Czakó András munkája. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte, az '56-os kisfilmet, a kép és hanganyagot és a műsor színpadképét készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője. 

   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         
   
         

< Vissza