H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

TANULMÁNYI INFORMÁCIÓK

Utolsó módosítás: 2020. május 28.

Fontos információkNemzetközi Felsőoktatási Ösztöndíj

 

Pályázati felhívás 2020/2021. tanév Letölthető dokumentum

 

 

 

Koronavírus miatti rendkívüli helyzet

 

  • Tájékoztató a magyar állami ösztöndíjas kötelezettségekkel kapcsolatos változásokról veszélyhelyzet idején Letölthető dokumentum

 

 

  • 3/2020. (III.26.) számú Rektori utasítás a 2019/2020-as tanév tavaszi félévének oktatásszervezéséről Letölthető dokumentum

 

 

 

  • Pénzügyekkel kapcsolatos információk:

1. A kollégiumi díjak a 2020. március 27-ig az alábbiak szerint kerülnek kiírásra:

a. február havi kollégiumi díjak teljes havi összeg,
b. a március hónapra eső kollégiumi díjakat – a koronavírus kapcsán elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel 50%-kal csökkentjük.
c. Azon hallgatók számára, akik rektori méltányosság alapján továbbra is a kollégiumban laknak, a teljes havi kollégiumi díj kerül kiírásra március hónapban.

2. A hallgatói ösztöndíjkifizetések zavartalanul, a megszokott menetrend szerint zajlanak.

3. A gyűjtőszámlára történő utalások heti egy alkalommal kerülnek beolvasásra, így a befizetett összeg a banki átutalást követő néhány napon belül jelenik meg a hallgató egyenlegén. Az így kialakult pár napos késedelem miatt a hallgatót semmilyen hátrány nem érheti, a lejárt fizetési kötelezettség után járó igazgatási díjak nem kerülnek a kiírásra.

4. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbította a Diákhitel1 igénylési határidejét! Ennek értelmében, ha március 27-ig leadja hiteligénylését, akkor már április 15-én megkapja a kért összeget. Bővebb információ: https://www.facebook.com/diakhitel/posts/3602898749752356 .

  •   Intézménylátogatási tilalom

Tisztelt Hallgatók/Végzett Hallgatók/Érdeklődők!

 

A Kormány veszélyhelyzetre vonatkozó döntése alapján (40/2020. Korm. rendelet (III. 11.)) a hallgatók és oktatók egészségének megőrzése érdekében 2020. március 11. napjától az Egyetemen a hallgatóink számára intézménylátogatási tilalom került elrendelésre.

 

 

A gyöngyösi campus Oktatási Irodájában - hasonlóan az Egyetem összes campusán - a személyes ügyfélfogadást -mindenki számára - 2020. március 12-étől határozatlan ideig felfüggesztjük.


Kérünk mindenkit térjen át az elektronikus ügyintézésre és az ügyintézőket levélben, illetve telefonon keressék az Oktatási Igazgatóság hivatalos elérhetőségein.

 

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a telefonos ügyintézés idejét az alábbiak szerint meghosszabbítottuk:
hétfő-csütörtök 8.00-16.00 óra
péntek 8.00-13.30.

 

 

A jogviszonyigazolások, a Nyugdíjfolyósító Intézethez szóló igazolások az alábbi e-mail címen kérhetők:
vegh.ildiko@uni-eszterhazy.hu

 

 

A Kormány tájékoztatása értelmében a lejáró okmányok érvényességét meghosszabbítják, így a 2020. március 31-én lejáró diákigazolványok érvényességét is.

 

 

Az elkészült okleveleket visszavonásig csakis postai úton, tértivevényes küldeményként küldi meg az érintett számára az intézmény.

 

 

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a bankszámlaszámok személyes úton történő megadása és rögzítése szünetel. Aki felszólítást kapott, hogy keresse fel a Neptun és Pénzügyi Irodát a bankszámlaszámának rögzítése céljából, e-mailen kérheti annak rögzítését (hallgatoipenzugy@uni-eszterhazy.hu). Kérem, hogy a tanulmányi rendszerben rögzített e-mail címéről küldje el a bankszámlaszámát és az e-mailhez csatolja a személyi azonosságát igazoló okirat másolatát. Kérem személyes adatait (e-mail, telefonszám) ellenőrizzék és aktualizálják!

 

 

A szakmai gyakorlatok végzésével, a személyes megjelenést igénylő gyakorlatok, laborgyakorlatok teljesítésével kapcsolatosan hamarosan tájékoztatást küldünk.

 

 

 

 

Információ a magyar állami ösztöndíjas képzésről:

 

Az alábbi letölhető dokumentum olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatása a magyar állami ösztöndíjas képzés felételeiről:Letölthető dokumentum

 

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


< Vissza