H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Pénzügyi információk

Utolsó módosítás: 2020. március 26.

Rendkívüli helyzet - koronavírus- idejére szóló információk:

 1. A kollégiumi díjak a 2020. március 27-ig az alábbiak szerint kerülnek kiírásra:

a. február havi kollégiumi díjak teljes havi összeg,
b. a március hónapra eső kollégiumi díjakat – a koronavírus kapcsán elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel 50%-kal csökkentjük.
c. Azon hallgatók számára, akik rektori méltányosság alapján továbbra is a kollégiumban laknak, a teljes havi kollégiumi díj kerül kiírásra március hónapban.

 2. A hallgatói ösztöndíjkifizetések zavartalanul, a megszokott menetrend szerint zajlanak.

 3. A gyűjtőszámlára történő utalások heti egy alkalommal kerülnek beolvasásra, így a befizetett összeg a banki átutalást követő néhány napon belül jelenik meg a hallgató egyenlegén. Az így kialakult pár napos késedelem miatt a hallgatót semmilyen hátrány nem érheti, a lejárt fizetési kötelezettség után járó igazgatási díjak nem kerülnek a kiírásra.

 4. Tájékoztatom továbbá, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a Diákhitel Központ meghosszabbította a Diákhitel1 igénylési határidejét! Ennek értelmében, ha március 27-ig leadja hiteligénylését, akkor már április 15-én megkapja a kért összeget. Bővebb információ: https://www.facebook.com/diakhitel/posts/3602898749752356 .

 

 

Fizetési határidő
Az önköltség befizetésének határidejét a Neptun rendszerben követhetik nyomon a hallgatók.
Az önköltségi díját a 2017/2018. tanév előtt felvételt nyert hallgatóknak öt havi, a 2017/2018-as tanévben felvett hallgatóknak két részletben  kell befizetni, további részletfizetési kérelmek beadására nincs lehetőség.


Fizetési módok

1. Munkáltató vagy más magánszervezet befizető esetén

Abban az esetben, ha a hallgató önköltségi díját átvállalja a munkáltató, esetleg más magánszervezet, a számla igényt a befizetés teljesítése előtt kell jelezni. Ezt a Neptun rendszerben Ügyintézés/Kérvények menüpontban megtalálható „Számlakérő" adatlap kitöltésével és a honlapon megtalálható cégszerű aláírással ellátott szkenelt formanyomtatvány feltöltésével tudja igényelni. A Kötelezettségvállalási nyilatkozat formanyomtatvány innen letölthető.

A számlakérő elektronikus kérvény beérkezési határideje: 2020. január 24-ig. Ezen esetben a befizetést a befizető nevére kiállított számlán szereplő bankszámlára kell teljesíteni. Ezekkel a befizetésekkel a hallgatónak nincs teendője, a befizetést az EKE belső feladással fogja teljesíteni. A határidő után beérkezett kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.
Államháztartás Számviteléről szóló 4/2013. kormányrendelet értelmében a fizetési kötelezettségekről a tételek kiírása után azonnal el kell készíteni a számlát, ezt követően nem tudunk kötelezettségvállalót elfogadni. Ezért nincs lehetőségünk arra, hogy a már kiállított számlákat módosítsuk!


2. Magánszemély (hallgató) befizetése esetén

Az Eszterházy Károly Egyetemen a Neptun rendszerben történő gyűjtőszámlás befizetést kötelesek alkalmazni a hallgatók. Ha pénzt utalt a gyűjtőszámlára, a Pénzügyek menüpontban tudja nyomon követni a gyűjtőszámla-egyenlegét.
Gyűjtőszámla egyenleg feltöltése:

A kívánt összeget a következő számlaszámra kell utalni:
10035003-00336121-01120008

A kedvezményezett neve: Eszterházy Károly Egyetem
Közlemény: Neptun kód és Név (példa: NK-AB1234 Kis Aladár)

A gyűjtőszámlára utalt összegek a banki átutaláskor 1-2 munkanap alatt érkeznek meg, ezért azt javasoljuk, hogy mindig tartson annyi pénzt a gyűjtőszámláján, amennyi kisebb tételek (pl. IV díj) befizetéséhez szükséges.
A rendszer csakis a banki átutalással teljesített befizetéseket tudja fogadni!

Befizetés Neptun rendszerben
Befizetés menüpont alatt tekintheti meg a már teljesített és a befizetendő (vagyis aktív) fizetési kötelezettségeinek listáját. Itt lehetősége van a Neptunban az Ön számára rendelkezésre álló fizetési módok segítségével a kötelezettségeinek teljesítésére is.
Ezen a felületen listázhatja fizetési kötelezettségeit (Befizetés fül). A szűrések részen kiválaszthatja, hogy az aktuális félév beállítása után a kiírt tételek közül melyek jelenjenek meg: aktív, teljesített. A listában megjelenő tételek tartalmazzák a kiírt tétel nevét, típusát, mely információk segítenek visszamenőlegesen is beazonosítani a kiírt tételeket.
A kiírt tétel bővebb adatai között a "Diákhitel státusz" mezőben látható, hogy történt-e diákhitel engedményezés a kiírásra. Az engedményezés státusza lehet: Leadva, Diák-hitelnek feladva, Elfogadva, Visszautasítva.

Tétel befizetése
A befizetetlen (vagyis aktív), kiírt tételeinek befizetéséhez pipálja be a teljesítendő tétel(ek) mellett található „Befizet" jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Tovább" –„ befizet" – „tovább" gombra. (vagyis: Befizetések – aktuális félév kiválasztása – listázás – aktív tétel kijelölése – tovább – befizet – tovább)
Aktív tételeket csak a gyűjtőszámlája egyenlegéig tud teljesíteni.


3. Diákhitel1:
Engedményezés intézése az Oktatási Irodában személyesen.
Kérem, diákhitel szerződésének számát hozza magával!


4. Diákhitel2:
Neptun rendszerben a Pénzügyek-beállítások menüpontban a Diákhitel2 szerződésszám rögzítése címszó alatt a Diákhitel2 szerződésszám négyzetbe írja be a diákhitel szerződésének számát, majd kattintson a „mentés" gombra. Következő lépésként pénzügyek – befizetések menüpontban a 2019/20/2 félévet listázva a + jelre klikkelve a Diákhitel2 gombra kattintva ide is rögzítse be a szerződése számát.
Figyelem! Annyi tételnél kell a fenti műveletet elvégeznie, ahány tételt a Diákhitel2 segítségével kíván megfizetni.
Ezen adat megadása után a diákhitel megérkezése napjáig fizetési határidő módosítást fogunk engedélyezni önnek.

Diákhitellel kapcsolatos információk


< Vissza