H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

„Wine Culture and Wine Gastronomy" nyári egyetem

Utolsó módosítás: 2017. augusztus 17.

15 kínai hallgató és kísérőjük vett részt az idei programon

2017 augusztusában ismét megrendezésre került a „Wine Culture and Wine Gastronomy" elnevezésű nyári egyetem, amely keretében a résztvevők néhány napot az EKE GYKR campusán töltöttek el. A 15 kínai hallgató és kísérőjük betekintést nyerhettek a Nagyrédei kecskesajt elkészítésének rejtelmeibe, majd a kecskefarmon megkóstolhatták – a sajtok mellett – a hagyományos palóclevest is. Ezt követően meglátogatták Farkasmály több pincéjét és megkóstolták az ott készült mátrai borokat. A szakmai program tartalmazott egy főzést is, ahol a hallgatók 4 fős csoportokban készítettek macokba kínált mátrai tüzes sertéscombot és Gundel palacsintát. Az ebéd után a Bori Mami étterem különtermében kaptak kávépörköléssel és kávéfőzéssel kapcsolatos információkat, természetesen finomabbnál finomabb kávék kóstolása mellett. A programba belefért egy kis városnézés is, így Gyöngyös Fő terét, a Szent Bertalan templom kalandos történetét és a piac hangulatát is megismerték vendégeink itt tartózkodásuk alatt.


< Vissza