H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

A Tűzmadár emlékére

Utolsó módosítás: 2019. december 10.

"A Tűzmadár emlékére" című verses zenés táncos ünnepi műsorával állított emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak a Ká-Ró Színkör.

2019. október 22-én az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán a Ká-Ró Színkör "A Tűzmadár emlékére" című verses zenés táncos ünnepi műsorával állított emléket a hősöknek és áldozatoknak. Kiemelték Nagy Imrét és társait, a mártírokat, a Pesti srácokat és mindazokat, akik részt vettek a forradalomban és szabadságharcban, akik példát mutattak az utókornak, és a mi jövőnkért is küzdöttek.

A műsor rendhagyó volt, mert a gyöngyösi 56-os eseményeket is feldolgozta október 26-tól november 5-ig. Gyertyagyújtással emlékeztek meg Bodó Attila és Egyed Antal tanár urakról, akik részt vettek a gyöngyösi események irányításában. Emlékükre és hősök emlékére táncolt Yanjiv Baigalimaa.

Az emlékműsorban szerepeltek Lauren Domingos, Yanjiv Baigalimaa, Boáriné Somoskői Tímea, Gulyás Gréta, Veress Éva és Czakó András. Az ünnepi műsort írta, szerkesztette, rendezte, az '56-os kisfilmet, a kép és hanganyagot, a műsor színpadképét és a tánc koreográfiáját készítette Czigány Marianna, a Ká-Ró Színkör művészeti vezetője.

szöveg és fotók: Czigány Marianna


< Vissza