H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Adománygyűjtés az árva kutyusoknak

Utolsó módosítás: 2019. október 07.

Közel 100 árva kutyus megsegítését tűzte ki célul az Eszterházy Károly Egyetem. A gyöngyösi és az egri campus adománygyűjtést szervez a Papamaci Árvái Alapítvány számára.

A gyöngyöshalászi kutyamenhelynek szánt pénzadományokat a Gyöngyösi Károly Róbert Campus portáján elhelyezett gyűjtődobozba várjuk. Emellett tárgyadományokkal - pl.táp, takaró, törölköző - is lehet támogatni az árva kutyusokat.

Az adománygyűjtés 2019. szeptember 24-től októbert 1-ig tart!

Bemutatkozik a Papamaci Árvái Alapítvány
Kölyök, fiatal, idős, kis- és nagytermetű, játékos, barátságos, visszahúzódó, nemkívánt szaporulatból származó, a határból, patakpartról, vagy kőbányából mentett, megunt karácsonyi ajándék, a gazdi halála után árván maradt. Ahány kutya, annyi jellem és történet. Jelenleg is közel 100 kutyus éli mindennapjait Gyöngyöshalászon, a Papamaci Árvái Alapítvány menhelyén.

A mindenki által Papamaciként ismert Sorger György évekig dolgozott Budapesten a Noé Állatotthon Alapítványnál, miután 2013-ban úgy döntött, elkezdi a saját útját járni. A gyöngyöshalászi menhelyet azonban csak valamivel később, 2016-ban alapította meg. Segítségre szoruló kutyából sajnos akad bőven, így áldozatos munkája egyben egy soha véget nem érő tevékenység is.

A menhely célja elsősorban az, hogy olyan kutyusoknak nyújtson segítséget, akik árva sorstársaikhoz képest is hátrányos helyzetben vannak, például azért, mert idősek, vagy betegek. Ez azonban csak szűk keresztmetszet. Papamaci egy segítségre szoruló kutyát sem hagy cserben.

Célja természetesen nem csak a hűséges négylábúak összegyűjtése. Ennél sokkal fontosabb, hogy ivartalanítás és orvosi ellátás után szerető gazdit találjon nekik. Tény, hogyha örökbeadásról van szó, a fiatalabb kutyák nagyobb eséllyel indulnak, ám az idős védencei közül is számos talált már otthonra belföldön és külföldön egyaránt.

Szívvel-lélekkel végzett munkáját lehetőség van támogatni az adó 1% felajánlás mellett tárgyi adományokkal is, például kutyatáppal, a téli időszakra használt takarókkal, törölközőkkel és ágyneműhuzatokkal. Tevékenységéről és az örökbefogadásra váró kutyusokról a Papamaci Árvái Facebook oldalon tájékozódhat.

szöveg: Nagy Réka
fotók: Papamaci Árvái Facebook oldal


< Vissza