H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Az autizmus korai jelei

Utolsó módosítás: 2019. március 22.

Az Autisták Országos Szövetségének adatai szerint ma Magyarországon több mint 100.000 ember él autizmussal. A diagnózis felállítását szakemberek végzik, ám egy jól tájékozott pedagógusnak és a szülőknek jelentős szerepük lehet a fejlődési rendellenesség felismerésében.

Furcsán játszik a gyermek? Nehéz vele kapcsolatot teremteni? Nem kommunikál? Ha gyakran merülnek fel ilyen jellegű kérdések egy gyermek viselkedésével kapcsolatban, érdemes minél hamarabb megkeresni a kiváltó okot. Az autizmusra utaló tünetek felismeréséhez szeretne segítséget nyújtani beszélgetéssel egybekötött előadásával Méhész Ágnes, az Apró Lépések Egyesület autizmus szakos gyógypedagógusa.

Időpont: 2019. március 21. (17 óra)
Helyszín: Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus (Könyvtár)

Az állapot pontos elnevezése autizmus spektrumzavar, ugyanis számtalan megjelenési formája van, skálája pedig a súlyos fogyatékosságtól az enyhe szociális készség zavaráig terjed. Okozhatja többek között a szociális-kognitív és a kommunikációs képességek minőségi fejlődési zavarát, valamint a rugalmas viselkedés-szervezés képességének romlását.

Bár ez a fejlődési rendellenesség nem gyógyítható, a szakemberek tapasztalatai szerint megfelelő fejlesztéssel jó eredmények érhetők el a nehézségek kompenzálásában és a szociális beilleszkedésben.

 

A rendezvény az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében EFOP-3.4.3-16-2016-00010 számú projekt keretében valósulhat meg.

szöveg: Nagy Réka
forrás: www.autista.hu

 


< Vissza