H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Benyomások a Károly Róbert Campus-ról

Utolsó módosítás: 2019. március 27.

A Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium több mint 70 tanulója ismerkedhetett meg az Eszterházy Károly Egyetem Károly Róbert Campusával.

A pályaválasztás segítése, a szakmák megismertetése és a duális képzés népszerűsítése volt a célja annak a programnak, amit a gyöngyösi campus, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium és Gimnázium közösen szervezett meg. A tanulók először Dr. Bujdosó Zoltán általános tájékoztatóján ismerhették meg az intézményt. A gyöngyösi campus főigazgatója hangsúlyozta, a megfelelő szak és egyetem, vagy főiskola kiválasztása szempontjából nagyon fontos, hogy a fiatalok ne csak az érettségi évében kezdjenek el foglalkozni a továbbtanulással.

Dr. Baranyi Aranka nem csak a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson folyó képzéseket mutatta be a diákoknak, hanem azt is elmondta, az élet mely területein lehet elhelyezkedni a különféle szakokon szerzett diplomákkal. Az Üzleti Tudományok Intézetének vezetője emellett ismertette a duális képzést és az általa a munkaerőpiacon szerezhető versenyelőnyöket is.

A programra meghívást kapott a gyöngyösi campus jogelőd intézményének, a Károly Róbert Főiskolának az egykori hallgatója, Tóth Viktória is, aki ma már a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének heves megyei alelnöke. Viktória a pénzügy számvitel szak elvégzése után nővérével és sógorával elindította saját vállalkozását, aminek azóta is ügyvezetője. Azon dolgoznak, hogy eszközeikkel segítsék a hazai valamint az európai gyakorlati szakképzés egységesítését és a képzési színvonal emelését, valamint hogy segìtsenek visszanyerni hazánkban az ipari szakmák megkopott fényét.

A nap folyamán a bottyános diákok meghallgathatták egy Jordániából érkezett, Gyöngyösön tanuló hallgató angol nyelvű előadását is. Ennek elsődleges célja az volt, hogy nyelvtanulásra ösztönözze a diákokat, valamint hogy megértsék, a szakmai képességek mellett ez a tudás sokkal versenyképesebbé teheti őket a munkaerőpiacon.

szöveg, fotó: Nagy Réka


< Vissza