H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

BMX és fotózás a földkörül

Utolsó módosítás: 2018. október 01.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus Könyvtárában 2018.09.26-án megnyitották Hinz Mónika „Around the world” című kiállítását.

A kiállítást Siripaphanh Narathip, Khanphet Thidathip és Vongsangduane Vithayaphone, Laoszból érkezett hallgatóink produkciójával kezdődött, akik a „Cups" című dallal készültek a kiállítás megnyitójára. Az előadás közben megjelent Mónika is, aki BMX kerékpárja segítségével nyűgözte le a megjelent vendégeket.

A látványos megnyitó után Pál Zsuzsanna, a könyvtár vezetője, majd Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte a megjelenteket. Véleménye szerint Mónika kiállítása a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson van a legjobb helyen.

Hinz Mónika a fotózás iránti szeretetét és vonzalmát családi örökségként vizsi tovább, amit édesanyja illetve nagyapja szeretetett meg vele. Fotózni maga kezdett, de Németországban több szakkurzuson is részt vett majd fotózást tanított. Munkái egy német terápiás könyvben valamin francia, német, indiai és magyar magazinokban is megjelentek.
Életét és egyéniségét két szenvedély vezeti. a BMX kerékpározás és a fotózás. E kettő elválaszthatatlan egymástól. Fotózási útjait a kerékpározás is végigkísérte. Mónika a BMX sportban háromszoros világbajnok.
Először Amerikában, Kaliforniában kerékpározott és ott készítette első fotóit, utána Japán következett, majd 2013-ban Finnország, Lappföld, az északi fények hazája. 2014-ben és 2017-ben Indiában járt és mindegyik országban csodálatos felvételeket készített. Természetesen minden útján ott volt vele a kerékpárja, amivel bejárta az országokat.

 

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Könyvtárában látható kiállítás is ezekből a képekből készült, melyet 2018.11.01-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Mónika további munkáit, a HiMo Pic hivatalos Facebook-oldalán tekintheti meg!


< Vissza