H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Campus látogatás

Utolsó módosítás: 2019. április 02.

Spanyol és olasz középiskolások, valamint a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanulói és tanárai látogattak el a Gyöngyösi Károly Róbert Campusra. A fiatalok angol nyelven ismerkedhettek meg az intézménnyel, a választható szakokkal, valamint a képzési formákkal.

Szicília és Madrid közeléből érkeztek középiskolások egy hétre Magyarországra. Az Erasmus program keretein belül Gyöngyösre látogató fiatalokat fogadó Berze Nagy János Gimnázium tanárai arra törekednek, hogy a diákok a rendelkezésre álló néhány nap alatt minél jobban megismerkedhessenek a környékkel. A program keretein belül látogattak el a Gyöngyösi Károly Róbert Campusra is.

Dr. Bujdosó Zoltán, a gyöngyösi campus főigazgatója tájékoztató előadásában bemutatta az intézményt, a képzési kínlatot, valamint arra bíztatta a fiatalokat, hogy egyetemi éveik alatt is pályázzanak Erasmus ösztöndíjra és tanuljanak legalább egy fél évig Gyöngyösön.

A campuson folyó nemzetközi diákéletről Omar Quasem beszélt. A jordániai hallgató elmondta, elsősorban anyagi okok miatt választotta felsőfokú tanulmányai helyszínéül Magyarországot. Emellett az interneten látottak alapján megtetszett neki az intézmény épülete, környezete, valamint az ország. Omar azt is elmondta, soha életében nem járt olyan szívesen tanórákra, mint amióta a gyöngyösi campus hallgatója.

A közös tájékoztató után a fiatalok részt vehettek egy campus bejáráson, megismerkedhettek az intézményben működő robotika szakkörrel, sőt még a különféle Lego robotok irányítását is kipróbálhatták.

szöveg, fotó: Nagy Réka


< Vissza