H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Célba ért az adomány

Utolsó módosítás: 2019. november 14.

78 kg táppal, rengeteg takaróval, szőnyegekkel, törölközőkkel és készpénzzel is támogatták a Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallgatói, oktatói és dolgozói a Papamaci Árvái Alapítványt. A telepen élő közel 100 árva kutyus megsegítését még szeptember végén tűzte ki célul az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi és egri campusa.


A Papamaci Árvái Alapítvány védenceinek téli időszakát szerette volna megkönnyíteni az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa az összegyűjtött pénz- és tárgyadományokkal. A mindenki által Papamaciként ismert Sorger György által üzemeltetett gyöngyöshalászi menhelyen jelenleg is közel 100 kutyus éli mindennapjait.


Az alapítvány célja elsősorban az, hogy olyan kutyusoknak nyújtson segítséget, akik árva sorstársaikhoz képest is hátrányos helyzetben vannak, például azért, mert idősek, vagy betegek. Ez azonban csak szűk keresztmetszet. Papamaci egy segítségre szoruló kutyát sem hagy cserben - az adomány kiszállításakor is éppen terepen volt, egy kistestű kutyát próbált befogni, hogy ne a szabad ég alatt kelljen töltenie a következő hideg, az előrejelzések alapján esősnek ígérkező éjszakát.


Kölyök, fiatal, idős, kis- és nagytermetű, játékos, barátságos, visszahúzódó, nemkívánt szaporulatból származó, a határból, patakpartról, vagy kőbányából mentett, megunt karácsonyi ajándék, a gazdi halála után árván maradt. Ahány kutya, annyi jellem és történet.


Segítségre szoruló kutyából sajnos akad bőven, így Papamaci áldozatos munkája egyben egy soha véget nem érő tevékenység. Célja természetesen nem csak a hűséges négylábúak összegyűjtése. Ennél sokkal fontosabb, hogy szerető gazdit találjon nekik. Addig pedig minden mentett kutyus ellátásáról lelkiismeretesen gondoskodik. A felajánlott segítségért és a támogatásért nagyon hálás, azonban bízik benne, hogy védencei közül többen már nem kell, hogy haszonélvezői legyenek a felajánlásoknak, ugyanis ezt azt jelentené, hogy otthonra találtak és a telet, valamint hátralévő életüket már gazdis kutyusként élhetik.


Tevékenységéről és az örökbefogadásra váró kutyusokról további információk a Papamaci Árvái Facebook oldalon találhatók.

szöveg, fotók: Nagy Réka

 


< Vissza