H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Disznóvágás

Utolsó módosítás: 2019. március 06.

Disznóvágást szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának Hallgatói Önkormányzata. A programon résztvevő magyar és külföldi hallgatók aktívan részt vettek a programon.

A hagyományok ápolása, a kollégiumi csapat építése, és a campus hallgatóinak közösséggé kovácsolása is szerepel a campusos disznóvágás céljai között. Idén már 8. alkalommal szervezett a gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzata ilyen programot.

A hallgatók nemcsak szemlélőként vehettek részt a programon: daráltak, fűszereztek, húst sütöttek és kolbászt töltöttek.

A külföldi hallgatóknak nagy élmény volt, hogy megismerkedhettek a magyar kultúrában többszáz éves múlttal rendelkező hagyománnyal. Voltak olyanok, akik hazájukban vettek már részt a disznóvágáshoz hasonló eseményen, ám a legtöbb külföldi fiatal még soha nem látott hasonlót. A munkafolyamatok közül a legtöbben a húsdarálást és a kolbásztöltést próbálták ki.

A hallgatók a nap folyamán meg is kóstolhatták a kollégium udvarán kisütött tepertőt, sült szalonnát, húst, hurkát és kolbászt.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza