H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Disznóvágás a Gyöngyösi Campuson

Utolsó módosítás: 2018. március 10.

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatának nagy sikerű rendezvényét, a Hagyományőrző Disznóvágást.

A borongós, esős idő ellenére is több mint 60 fő részvételével, remek hangulatban zajlott az idei rendezvény, melyet magyar és nemzetközi hallgatóink is nagy érdeklődéssel és izgalommal vártak. A program az egyetem minden campusának hallgatói számára nyitott és ingyenes volt, így nem csak a gyöngyösi, de az egri campus hallgatói is megjelentek a Károly Róbert Diákhotel parkolójában, hogy segítsenek a munkálatokban.

A Hallgatói Önkormányzat tagjai a reggeli órákban kezdődő disznóvágásra sült vérrel, pogácsával és tradicionális zenével, a GYKRC Mátravidék Klub forró teával, a GYKRC Bor Klub pedig forralt borral várta a hallgatókat és oktatókat. 

A résztvevőknek természetesen lehetőségük nyílt megkóstolni az elkészült ételeket: sült húsokat, tepertőt és húslevest is. Az egész napos programra több oktató és munkatárs is kilátogatott, hiszen minden évben nagy érdeklődés övezi a rendezvényt.

A feldolgozási munkálatokban nem csak magyar, de nemzetközi hallgatóink is részt vettek, akik közül sokan most voltak életükben először disznóvágáson.

A délutáni órákban a hallgatókból álló csapat hurkát és kolbászt töltött, melyeket később természetesen közösen el is fogyasztották.

További fotók hamarosan megtekinthetők az EKE GYKRC HÖK Facebook-oldalán!
Fotó: Rédei Dávid


< Vissza