H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Duális Felsőoktatási Fórum Gyöngyösön

Utolsó módosítás: 2019. március 06.

A duális képzésben résztvevő felek találkozására, személyes tanácsadásra és új kapcsolatok építésére is lehetőséget biztosított az a kiállítás jellegű felsőoktatási fórum, amit a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett Gyöngyösön. Az eseményen a Gyöngyösi Károly Róbert Campus is jelen volt.

A gyakorlatorientált képzésben rejlő lehetőségeket felismerve Magyarországon egyre több felsőoktatási intézményben indítanak duális képzéseket, melyek célja, hogy a hallgatók a felsőoktatási intézményben töltött éveik alatt szakmai tapasztalatra is szert tegyenek úgy, hogy munkájukért még fizetést is kapnak. A Gyöngyösön megrendezett Duális Felsőoktatási Fórum célkitűzései között szerepelt, hogy lehetőséget biztosítson a gyakorlatorientált képzésben részt vevő vállalatoknak a bemutatkozására, az egyetemeknek és főiskoláknak a duális rendszerben indított szakok ismertetésére, a továbbtanulás előtt állóknak pedig az informálódásra.

Dr. Bujdosó Zoltán, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus főigazgatója előadásában kiemelte, egyre többen érdeklődnek a duális képzés iránt, ezért az intézmény igyekszik folyamatosan bővíteni a partnerek számát. A gyöngyösi campus jelenleg közel 40 vállalattal áll kapcsolatban és agrár, gazdálkodási valamint informatikai területen egyaránt tud duális képzésben részt vevő hallgatókat fogadni.

Hiesz György beszédében kiemelte, a következő években csak Gyöngyösön több mint 1800 új munkahely létesül, ezért a térségben soha nem látott igény mutatkozik a munkaerőre - szakmunkásokra, technikusokra, egyetemet és főiskolát végzett diplomásokra egyaránt. Gyöngyös város polgármestere hangsúlyozta, ma a cégek versengenek a munkaerőért, ezért egy jól megválasztott szakmával a mai fiatalok nagyon jó alkupozícióba kerülhetnek a munkaerőpiacon.

A duális képzésben részt vevő hallgatók komoly előnyre tehetnek szert kortársaikkal szemben, ugyanis ők a diploma átvételekor már több éves szakmai gyakorlattal rendelkeznek, ideális esetben pedig már hallgatóként megtalálhatják leendő munkahelyüket.

fotó, szöveg: Nagy Réka


< Vissza