H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Egyetemi sportnap

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 25.

Egészségügyi állapotfelmérés, adománygyűjtés, vezetett túrák a Mátrában. A Gyöngyösi Károly Róbert Campus többek között ezekkel a programokkal csatlakozott az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjához.


Vércukor-, vérnyomás- és véroxigén-szint mérésre, testtömeg index meghatározásra, EKG készíttetésre, valamint személyre szóló orvosi és diétás tanácsadásra is lehetőség volt a gyöngyösi campuson az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján.

Az egészségügyi szűrővizsgálatok mellett a gyöngyösi campus hallgatói, oktatói és dolgozói részt vehettek egy 15 km hosszú túrán is. A cél a gyöngyösi campus épületének szomszédságában található Sár-hegy megmászása és az erdőben található Szent Anna kápolna meglátogatása volt. Hiszen az UNESCO által 2015-ben útjára indított Egyetemi Sport Nemzetközi Napja elnevezésű kezdeményezés célja az, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban.


A program keretein belül vette kezdetét az október 1-jéig tartó jótékonysági adománygyűjtés is, amivel az Eszterházy Károly Egyetem egri és gyöngyösi campusa a gyöngyöshalászi Papamaci Árvái Alapítványt támogatja. A Papamaci Árvái Alapítvány tevékenységét és a gyűjtés további részleteit korábbi cikkünkben foglaltuk össze.

 szöveg, fotók: Nagy Réka 


< Vissza