H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Első Egyetemi Sportnap Gyöngyösön

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 24.

Első alkalommal rendezték meg az Egyetemi Sport Nemzetközi Napját az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán szeptember 20-án, közel 180 fő részvételével.

Az Eszterházy Károly Egyetem Egyetemi Sport Nemzetközi Napjának célja többek között az volt, hogy lehetőséget biztosítson az érdeklődőknek minél többféle sportág, sportos játék kipróbálására, és a mozgás, rendszeres testedzés, valamint az egészséges életmód témájában szórakoztató ismeretszerzésre.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Sportnapjának programjai a Károly Róbert Sportcentrumban és a Diákhotel területén voltak. Az esemény Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes köszöntőjével kezdődött, melyet követően Gyurta Dániel Olimpiai Bajnok hallgatónk tartott előadást az érdeklődők számára. Dániel mesélt pályafutásának kezdetéről, sikereinek titkáról, elmondta, hogy milyen út vezette a Világbajnoki címig, milyen áldozatokat hozott annak érdekében, hogy elérje a kitűzött célokat. A rendezvény további részében Pintér Zsuzsanna jóvoltából egy általános bemelegítő tornán vehettek részt a hallgatók, oktatók és külsős érdeklődők.

A Sportnap egyik legjobban várt eseménye a Tanár-Diák Focimeccs volt, ahol hallgatóink mérkőzhettek meg a Campus oktatóival, munkatársaival. A meccs végeredménye 1-1 lett.

A rendezvényen az egész napos sportolási lehetőségek mellett: úgy mint tenisz, kosárlabda, foci, ping-pong, edzőterem, röplabda, tollas, íjászat, a jelenlévőknek egy órás ingyenes edzést tartott a helyszínen a Mátra Kempo SE, mely nagy népszerűségnek örvendett a nemzetközi hallgatóink köreiben, valamint látványos bemutatót tartott a DreamTeam Cheerleaders csapata is. A Robert Bosch Elektronika Kft. munkatársai egész napos kiállítóként látogattak el Gyöngyösre, hogy szórakoztató játékokkal és nyereményekkel színesítsék a Sportnap programját. Hallgatóink és oktatóink kedvenc programjai az íjászat, kosárlabda, tenisz és foci voltak.

Az első gyöngyösi Sportnapot egy kellemes Mátrai túrával zárták a résztvevők, ahol felfedezték a Sár-hegy különleges útvonalait és pontjait és szépségeit. Az esemény mindenki számára ingyenes volt és remek közösségkovácsoló lehetőséget nyújtott minden résztvevő számára!

A rendezvény az EFOP-3.4.3-16-2016-00010 „Az Eszterházy Károly Egyetem fejlesztése a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében" pályázat jóvoltából jött létre.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Sportnapjáról készült fotók megtekinthetőek hivatalos Facebook-oldalunkon!

A Sportnapról készült felvételek a Gyöngyös TV oldalán tekinthetik meg!

Fotó:
Lénárt Dóra
Unghváry Tamás


< Vissza