H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Esettanulmányi versenyen a PénzÜgyesek

Utolsó módosítás: 2020. február 11.

Immáron XVII. alkalommal rendezte meg az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV-t) a Széchenyi István Egyetem és Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma melyen a Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallgatói is részt vettek.

A 4 fős csapatoknak minden évben egy valós vállalati vagy szervezeti problémát kell megoldaniuk, valamint javaslatot kell tenniük az adott témakörben. A Gyöngyösi Károly Róbert Campust a PénzÜgyesek csapat képviselte.

A csapat tagjai:
- Bencsik Márta:
Pénzügy és Számvitel, BA
- Muhari Hajnalka: Pénzügy és Számvitel, BA
- Pál Petra: Pénzügy és Számvitel, BA
- Tanács Henrietta: Pénzügy és Számvitel, FOSZ

Felkészítő és kísérő tanár: Dr. Csernák József adjunktus, aki a versenyen az előzsűri munkájában is közreműködött.
Felkészítésben és szervezésben közreműködő oktató: Dr. Baranyi Aranka, intézetigazgató, Üzleti Tudományok Intézete


A nevező intézmények karonként csak egy csapatot nevezhettek a versenyre. Február 7-én reggeltől érkeztek a résztvevők a győri Széchenyi István Egyetemre, majd a 14:30-kor rendezett megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a verseny. Az ünnepélyes eseményen a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója, Dr. Szigeti Cecília bemutatta az esettanulmányt adó szervezet képviselőjét. Az idei évi esettanulmányt az Autófórum Riegler szolgáltatta. A csapatoknak 3 óra állt rendelkezésre, hogy ismerkedjenek az esettanulmánnyal. A második napon, szombaton reggel 8-tól dolgoztak a résztvevők a megoldáson, amelyet a nap végén az előzsűri értékelt, ekkor dőlt el, melyik 6 csapat folytathatja a vasárnapi döntőben. A leadott anyagok előzsűrizése vak lektorálással törtét, ahol a zsűritagok nem tudták, hogy mikor épp melyik csapat anyagát értékelik. Elmondható, hogy a dolgozatok igen színvonalasok voltak. A vasárnapi döntőben 6 csapat mérte össze a tudását. A döntőbe jutottaknak 30 perc állt rendelkezésre a főpróbára, majd 15-20 percben kellett bemutatniuk megoldásukat a vállalatvezetőkből, szakemberekből álló szakmai zsűrinek. Ezután a zsűrinek lehetősége nyílt kérdezni a versenyzőktől. Miután mind a hat csapat megtartotta előadását, a zsűri rövid tanácskozás után meghozta a döntést a prezentációkban hallottak alapján a helyezéseket illetően.

A végeredmény:
1. AnalitIQ – Miskolci Egyetem, Miskolc
2. Synergy Consulting – Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
3. 4Control – Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar, Budapest
4. $$$ – Széchenyi István Egyetem, Győr
5. PénzÜgyesek – Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Gyöngyös
6. GKZ – Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg
7-9 (Megosztva)
Közgazd-Ászok - Gál Ferenc Főiskola, Békéscsaba
3.6 - Szegedi Tudományegyetem, Szeged
Ceteris paribus – Kaposvári Egyetem, Kaposvár

A csapatoknak a díjakat a Széchenyi István Egyetem képviseletében Dr. Papp Ilona, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja adta át. A Molnár&Bányai, a Polgári Szemle Alapítvány jóvoltából minden csapat könyv-és tárgyjutalomban részesült.

Gratulálunk a PénzÜgyesek csapatának az elért eredményhez!

szöveg: Dr. Csernák József

 


< Vissza