H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Fenntartható turizmus a szakképzésben

Utolsó módosítás: 2020. március 09.

Erasmus+ stratégiai partnerségi pályázatot nyert az Eszterházy Károly Egyetem. A projekt célja egy, a fenntartható turizmussal foglalkozó, középiskolásoknak szóló tananyag megírása és beépítése a turisztikai szakképzésbe.


A stratégiai partnerségi pályázat megvalósításán Magyarország, Portugália és Spanyolország dolgozik majd együtt. A projektben önkormányzat, kulturális intézmény, valamint felső- és középfokú oktatási intézmény is részt vesznek.
- Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola (Gyöngyös)
- Eszterházy Károly Egyetem
- Escola Profissional de ALTE Candido Guerreiro
- Associació cultural CRESOL
- Vall d'Uixó városi tanácsa


A résztvevők februárban ültek össze először Vall d'Uixó-ban, hogy egy projekttalálkozó keretein belül közösen kidolgozzák a terveket az előttük álló 1,5 évre. Az Eszterházy Károly Egyetem első feladata egy angol nyelvű tananyag elkészítése lesz, ami a középiskolai tanárok észrevételei és javaslatai alapján ölt majd végleges formát. Ezt követően e-learning formátumban épülhet majd be a középiskolák oktatási programjába.

A projekt résztvevői két terepi képzést is szerveznek, egyet Portugáliában, egyet pedig Spanyolországban. Ezen már turizmust tanuló diákok is részt vehetnek majd. A program végéhez közeledve a Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskolája, valamint az Eszterházy Károly Egyetem oktatói disszeminációs rendezvényeken számolnak majd be az elért eredményekről a térségben turisztikai területen tevékenykedő vállalkozóknak és szolgáltatóknak. Hosszú távú cél ugyanis, hogy a fenntartható turizmussal kapcsolatos ismeretek és módszerek ne csak az oktatásba, hanem az idegenforgalomba is beépüljenek.


< Vissza