H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Fulbright Ösztöndíj

Utolsó módosítás: 2019. április 23.

Életre szóló élmények, 100%-ban támogatott tanulmányi év, komoly lehetőség a szakmai fejlődésre, új tapasztalatok szerzésére és az Amerikai Egyesült Államok kultúrájának megismerésére. Már lehet pályázni a 2020/2021-es tanévre szóló Fulbright ösztöndíjra.

4700 amerikai egyetem közül választhatják ki a Fulbright Ösztöndíjra pályázó hallgatók, oktatók és kutatást végzők azt a szakterületükhöz legjobban illő intézményt, ahol egy évet szeretnének eltölteni. Az ösztöndíjprogram komoly anyagi támogatást nyújt, hiszen tanulmányok esetén nemcsak a tandíjat fedezi 100%-ban, hanem az egészségügyi- és balesetbiztosítást is. A program emellett havi juttatást biztosít a megélhetéshez, valamint téríti az útiköltség felét is.
Pályázni bármilyen tudományterületen, vagy művészeti ágban lehet. A hallgatói ösztöndíjra – MSc, PhD, non-degree (fokozatot nem adó) - történő jelentkezés feltétele az alapképzéses diploma, míg az oktatók és a kutatók esetében már a doktori fokozat megléte.

Az Amerikai Egyesült Államok bámely felsőoktatási intézményében folytatott tanulmányhoz és a munkába álláshoz is alapfeltétel a TOEFEL nyelvvizsga megléte. Mindezek mellett a jelentkezőknek motivációs levelet, tanulmányi tervet, önéletrajzot és ajánlóleveleket is csatolniuk kell a pályázatukhoz. A világon egyedülállóan magas támogatási összeg és a szigorú követelményrendszer miatt a Fulbright ösztöndíjnak komoly presztízse van.

A Fulbright Bizottság tagjai bíznak benne, hogy az Amerikában megszerzett tudásnak, a megismert új módszereknek és technológiáknak hála a magyar szakemberek még sikeresebbek lehetnek saját szakterületükön, amivel hozzájárulhatnak a magyar gazdaság fejlődéséhez is.

A 2020/2021-es tanévre meghirdetett Fulbright ösztöndíjakra a mester-, doktori-, vagy non-degree képzések valamelyikére jelentkező hallgatók 2019. május 20-áig, az oktatók és a kutatók pedig 2019. október 10-éig nyújthatják be pályázatukat.

Az ösztöndíj programmal kapcsolatos információkról részletesebben tájékozódhat a Fulbright Hungary weboldalán.

szöveg: Nagy Réka
fotó: Kakuk Dániel


< Vissza