H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Futás Zentéért

Utolsó módosítás: 2019. április 01.

2,5 millió forint gyűlt össze hétvégén azon a jótékonysági futáson, aminek a rajt és célállomása is a Gyöngyösi Károly Róbert Campus volt. A civil kezdeményezést egy három fős baráti társaság álmodta és valósította meg azzal a céllal, hogy segítsenek összegyűjteni a pénzt egy 1 éves SMA (gerincvelő eredetű izomsorvadás) betegséggel élő kisfiú orvosi kezelésére.

Ragyogó tavaszi napsütés, kellemes, sportoláshoz ideális hőmérséklet. Még az időjárás is kedvezett annak a 850 futónak, akik neveztek az 1 éves Györök Zentét támogató futásra. Bár a szervezők - Bagi Judit, Molnár S. Kata, Pintér Zsuzsanna Kincső – már a legelején azt a célt tűzték ki, hogy a lehető legnagyobb összeggel tudják támogatni az izomsorvadással élő kisfiút, mégis meglepte őket, hogy a jótékony cél mennyi embert megmozgatott.

Gyöngyösi cégek álltak az ügy mellé, akik felajánlásaikkal vagy az esemény lebonyolítását támogatták – pl. frissítő formájában – vagy tombolaajándékokat ajánlottak fel. A nagy érdeklődésnek köszönhetően korábban le is kellett zárni a nevezést, hiszen a helyek már az előnevezés ideje alatt beteltek.

A sportos vasárnap délelőttel mindenkinek egy célja volt, az, hogy segítsen összegyűjteni azt a 4,5 millió forintot, ami Zente kezeléséhez és életminőségének javításához szükséges. A résztvevők a nevezési díjjal és a tombolajegyek megvásárlásával egyaránt ahhoz járultak hozzá, hogy a család májusban elutazhasson Milánóba a Sapre Intézetbe (a világ legismertebb SMA-val foglalkozó intézete) és megvásárolhassanak egy speciális kerekesszéket, fűzőt és egy pár boka ortézist.

Az esemény fővédnöke Hiesz György, Gyöngyös város polgármestere volt, de rajthoz állt többek között két paratriatlonista, Lévay Petra és Czene Gábor, valamint Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója is.

A legnagyobb létszámú csapatot a Berze Nagy János Gimnázium delegálta. 350 tanár és diák állt rajthoz az intézmény színeiben. A nevezők 4 táv közül választhattak. A kezdő futóknak, gyerekeknek, valamint a kevésbé sportos, ám segíteni akaró indulóknak írták ki a 800 méteres és a 2,3 km-es távokat, a rendszeresen sportolók pedig a 4,6 és 6,9 km-es távok közül választhattak. Így az óvodástól a nyugdíjasig minden korosztály képviseltette magát.

A jótékonysági futáson összesen 2,5 millió forintot sikerült összegyűjteni és mivel más, Zentét támogató rendezvények is folynak - pl. jótékonysági koncert, bál, táncest – a család számára egyre elérhetőbb közelségbe kerül a milánói kezelés.

Zentét továbbra is lehet támogatni.

A felajánlásokat az Összefogás Zentéért Alapítvány számlaszámára:11731001-23120178 (OTP) lehet eljuttatni.

 

szöveg: Nagy Réka
fotók: Nagy Réka, Pifkó Tamás, Zente SMA 1 Baby Facebook oldal


< Vissza