H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

GÓLYA7 GYÖNGYÖS

Utolsó módosítás: 2018. április 26.

Az Eszterházy Károly Egyetem frissen felvett hallgatóinknak a megismerkedéshez, az eligazodáshoz és reményeink szerint a beilleszkedéshez tudunk segítséget nyújtani 2017. szeptember 4-9. között a Gólyahét megrendezésével. A Gólya héten mindenki képzési helyre vonatkozó és személyre szabott, egyedi programot követve vehet majd részt. (A beosztás megtekintéséhez rendelkeznie kell egy egyedi azonosítóval, ún. Neptun kóddal. A Neptun kód lekérdezhető a NEPTUN/NEPTUN kód lekérdezése menüpontban.)

 

A 2017/2018. tanév kezdésével kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk hallgatóinkat

A Gólyahét programja:

NAPPALI TAGOZAT
 

Időpont: 2017. szeptember 7. csütörtök, 8.00 óra
Helyszín:
3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. "A" épület T. előadó

 

8.00 órától 9.00 óráig - munkavédelmi oktatás (gyakorlatigényes szakok esetében kötelező! Ennek hiányában a féléves szakmai gyakorlat nem kezdhető meg, az oktatás pótlására nincs lehetőség!)

9.15 órától 10.00 óráig - nyelvi szintfelmérő (alapképzés és felsőoktatási szakképzésben résztvevőknek)

11.00 órától - 12.00 óráig - tanévnyitó ünnepség (Az alkalomhoz illő öltözékben a megjelenés kötelező!)

12.30 órától 13.00 óráig - tájékoztató a féléves tanulmányi teendőkről, határidőkről, kötelezettségekről

13.00 órától - 16.00 óráig - beiratkozás, adminisztratív teendők lebonyolítása

 

LEVELEZŐ TAGOZAT

Időpont: 2017. szeptember 8. péntek, 8.00 óra
Helyszín: 3200 Gyöngyös, Mátrai út 36. "A" épület T. előadó

 

8.00 órától 9.00 óráig - munkavédelmi oktatás (gyakorlatigényes szakok esetében kötelező! Ennek hiányában a féléves szakmai gyakorlat nem kezdhető meg, az oktatás pótlására nincs lehetőség!)

9.00 órától - 9.30 óráig - tájékoztató a féléves tanulmányi teendőkről, határidőkről, kötelezettségekről

9.30 órától - 12.00 óráig - beiratkozás, adminisztratív teendők lebonyolítása

12.00 órától - - konzultációk az órarendi kiírás szerint (az órarendi kiírás augusztus 28-ától várható)

 

A beiratkozásra az alábbiakat sziveskedjék magával hozni:

- személyazonosságát igazoló okiratát (személyi igazolvány vagy útlevél és lakcímkártya),
- eredeti érettségi bizonyítványát vagy – mesterképzés esetén a továbbtanulásra jogosító - oklevelét, nyelvvizsga bizonyítványát és a felsoroltak jól olvasható fénymásolatát,
- a beiratkozási lapot kitöltve és aláírva 2 példányban,
- adó- és TAJ kártyáját (adóazonosító szám hiányában hallgatói juttatást nem fizethetünk ki, hiányzó TAJ szám esetén ingyenes orvosi ellátásban nem részesülhet nappali tagozatos hallgató!) és a felsoroltak egy jól olvasható fénymásolatát,
- fogyatékossággal élő hallgatók (aki mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral - súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral - küzd) a fogyatékosságot megállapító határozat, igazolás másolatát,
- 1 db igazolvány képet (nevet és neptun kódot feltüntetve).

 

Felhívom figyelmét, hogy a beiratkozás elmulasztása esetén a felvételi határozat érvényét veszti!

 

Egyéb információk:

Az I. évfolyamos levelező tagozatos hallgatók első oktatási napja 2017. szeptember 8. (péntek) 12.00 óra. (A beiratkozást követően.)

Az I. évfolyamos nappali tagozatos hallgatók első tanítási napja 2017. szeptember 11. (hétfő).

 

Kollégium, szálláslehetőség:


A kollégiummal, a szálláslehetőséggel kapcsolatos információk a http://felvettek.uni-eszterhazy.hu/ oldalon a "Kollégiumok" menüpontban érhető el.

Felhívom a figyelmüket, hogy a kollégiumi felvételi pályázatok beadásának határideje egységesen: 2017. augusztus 17. (csütörtök).

A pályázatokat postai úton vagy személyesen adhatják be a Gyöngyösi Károly Róbert Campusra.

Levelező tagozatos hallgatóink kizárólag abban az esetben adják be a kollégiumi felvételi pályázatot, amennyiben a nappali tagozatos képzési rendnek megfelelően, 10 hónapra szeretnének folyamatos elhelyezést!

Levelezős tagozatos hallgatóink az eseti, kedvezményes szállásfoglalásukat a recepción keresztül intézhetik. https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/hallgatok-/kollegiumok/gyongyos-karoly-robert-diakotthon. Jelezzék hallgatói jogviszonyukat a szállásfoglaláskor!

 

Tanegységfelvétel (valamennyi hallgatónak)

Az órákra való jelentkezés (tanegységek felvétele), az egyéni órarend összeállítása számítógépes hálózaton, a NEPTUN programbantörténik a beiratkozást követően. A számítógépes hozzáférésről és hallgatói segítségről felvettek.uni-eszterhazy.huoldalon tájékozódhat. Ugyanezen az oldalon találja a program használatához szükséges leírást is.

A Neptun-kódot várhatóan augusztus 8. után – a felvételi azonosító (ld. felvételi határozat) segítségével ‑ a felvettek.uni-eszterhazy.hu/Neptun/Neptunkód lekérdezése menüpont alatt nézheti meg. A jelszó a születési dátum (ÉÉÉÉHHNN).

 

Szintfelmérő:

Év eleji szintfelmérő megírása kötelező minden nappali tagozatos alapképzésre, osztatlan illetve felsőoktatási szakképzésre felvételt nyert hallgatónak - függetlenül attól, hogy rendelkezik-e már nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy sem - egy választott általános nyelvből, melyre a beiratkozás napján kerül sor.

A szintfelmérő helyszíne: "A" épület 2.213, 2.214 és 2.216 - os szemináriumi termek. A pontos beosztásról aznap fogunk tájékoztatást adni. A szintfelmérőt egy online felületen írják, ahová a Neptun kódjukkal tudnak belépni. Ezért kérem, hogy a kódot mindenképpen hozzák magukkal!

A szintfelmérővel és a nyelvi oktatással kapcsolatosan az alábbi elérhetőségen talál információt:

http://felvettek.uni-eszterhazy.hu/hu/felvettek_hu/golyahet/idegen-nyelvi-szintfelmero-altalanos-nyelvokt

 

Órarend:
Nappali tagozat alapképzés, felsőoktatási szakképzés 2017/2018. tanév őszi félév, Gyöngyös
Levelező tagozat alapképzés, felsőoktatási szakképzés 2017/2018. tanév őszi félév, Gyöngyös
Levelező tagozat mesterképzés 2017/2018. tanév őszi félév, Gyöngyös


< Vissza