H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Hallgató a közösségért

Utolsó módosítás: 2019. március 21.

Mezőgazdasági mérnök alapszakon tanul, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Hallgatói Önkormányzatának tagja, a campus véradásokon segíti a Vöröskereszt tevékenységét és mindezek mellett részt vesz a Nemzetközi Iroda munkájában is. Lénárt Dóra nem csak aktív tagja az egyetemi közösségnek, tanulmányi eredménye is kiemelkedő. Munkáját a 2019-es Eszterházy Felezőbálon díjjal ismerték el.

Mikor és hogyan kerültél a Gyöngyösi Károly Róbert Campusra?
Először 2014-ben jártam a Károly Róbert Főiskolán. A felvételi tájékoztatón megtetszett az intézmény és 2015-ben fel is vettek Környezetgazdálkodási agrármérnök szakra. Ekkor még csak felsőoktatási szakképzéses hallgató voltam. A tanáraim és hallgatótársaim ösztönzésére két évvel később jelentkeztem alapszakra, így 2017 óta mezőgazdasági mérnöknek tanulok a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson.

Kinek, vagy minek köszönhető, hogy ennyire közel áll hozzád az agrártudomány?
Van egy tanyánk, így kisgyerek koromtól fogva az életem része a földművelés. Ebben nőttem fel. Mivel engem inkább a környezetvédelmi vonal érdekel, úgy tervezem, hogy 2020 szeptemberétől vidékfejlesztési agrármérnök mesterképzésen folytatom a tanulmányaimat.

Téged azok a hallgatók és tanárok is ismernek a gyöngyösi campuson, akik nem agrárszakon tanulnak. A kezdetektől aktív szerepet vállalsz a közösség építésében. Miért fontos ez neked?
2017-ben kaptam lehetőséget arra, hogy belépjek a Hallgatói Önkormányzatba, de már korábban is aktív szerepet vállaltam a munkájukban. Már az első hetekben megismerkedtem a tagokkal, részt vettem a rendezvényeiken és igyekeztem hasznossá tenni magam.
2015 óta támogatom a helyi Vöröskeresztes szervezet munkáját is. Részt veszek például a véradások lebonyolításában, amikor pedig lehetőségem van rá, én is segítő kart nyújtok.


Világ életemben közösségi ember voltam. Motivál, hogy csapatot kovácsolhatok a hallgatókból. Emellett szeretek segíteni másokon – ezt sokszor egy kicsit talán túlzásba is viszem és a saját érdekeim elé helyezem a közösséget. Volt egy másodlagos célom is a hallgatói önkormányzatos tagság elvállalásával. Korábban nem mertem kiállni emberek elé beszélni, a jelenlegi tevékenységi körönben ez azonban elkerülhetetlen. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem az elmúlt években ezen a téren.

Az elmondottak alapján a szabadidőt szinte 100%-át azzal töltöd, hogy a gyöngyösi campus hallgatóiért dolgozz. Munkádat több alkalommal is elismerték már.
Az első elismerést, a Hallgató a hallgatókért díjat 2018-ban vehettem át a diplomaosztó ünnepségen. Nagy meglepetés volt, hogy a szenátus nekem ítélte oda. Idén pedig az Eszterházy Felezőbálon vehettem át az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar Kiemelkedő tanulmányokért díját. (Az eseményen tanulmányi eredménye alapján díjat vehetett át még Bugya Anikó (BMK), Pápai Gyöngyvér Sára (GTK), Ambrús Enikő Martina (PK) és Dér Dorina (TTK). – a szerk.)

Mit jelentenek neked ezek a díjak?
Igyekszem az élet minden területén megállni a helyemet: egyetemistaként órákra kell járnom, ahol szeretem a feladataimat nem csak elvégezni, hanem jól teljesíteni, hallgatói önkormányzatosként részt veszek a közösségi élet szervezésében, valamint igyekszem segíteni a Nemzetközi Iroda helyi központjának munkáját is. Tehát a magyar és a külföldi hallgatókkal is foglalkozom. Amikor egy kicsit elfáradok és nehéz pillanatokat élek meg, a pozitív visszajelzések segítenek abban, hogy gyorsan túllendüljek és menjek tovább. Szeretek a hallgatókért dolgozni, a visszajelzések alapján pedig erőfeszítéseimet a környezetem is észreveszi, és jónak ítéli meg. Ez pedig nagyon jól esik.

szöveg: Nagy Réka
fotó: Balogh Tibor, Unghváry Tamás


< Vissza