H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

I. SAJTAKADÉMIA

Utolsó módosítás: 2018. április 26.

„Kézműves sajt – Tudomány – Turizmus” konferenciára, amely 2017. augusztus 23.-án, szerdán kerül megrendezésre Gyöngyösön.

A borforradalom és a pálinkaforradalom után elérte hazánkat is a sajtforradalom. Gombamód szaporodnak a Kárpát-medencében a kézműves sajtkészítők és a hobbisajtosok; divat lett a jó borok (és sörök!) mellé finom, különleges vagy tradicionális, régiós sajtokat falatozni! Mára nincsen fesztivál sajtsátor nélkül, nincsen gasztronómiai rendezvény hagyományos tejtermékek nélkül, sőt, nincsen fesztiválnaptár sajtfesztivál, sajtverseny vagy sajtmustra nélkül!

A kézműves sajtkészítők azonban nem csak finom termékeket készítenek, hanem megjelentek a hazai turisztikai kínálati elemek sorában is. A fesztiválokon, boros eseményeken jelenlétük nélkülözhetetlen, de egyre nagyobb az érdeklődés a műhelytitkok iránt is. A sajtkészítők mind nagyobb számban nyitják meg kapuikat a látogatók, érdeklődők, ínyencek és gasztroturisták előtt, hogy vendégeik végigkövethessék a sajtkészítés lépéseit, apró titkait és átélhessék a sajtok megszületésének perceit.

A konferencia résztvevői: a rendezvényre szeretettel várjuk a kézműves sajtkészítőket, a sajttal- és tejtermékekkel foglalkozó kutatókat, oktatókat, szakmai szervezeteket és kereskedőket. Várjuk továbbá azokat a turisztikai szolgáltatókat, akik nyitottak a magyar sajtok integrálására a turizmus területén, azokat a turizmuskutatókat, akik a sajtokkal kapcsolatos kutatásokat végeznek vagy fantáziát látnak benne.

A rendezvény programja: 9:00-től 10:00-ig a regisztráción kívül lehetőség nyílik egy kávé elfogyasztása mellett a résztvevők bemutatkozására, a kiállítók és a tudományos poszterek megtekintésére. 10:00-től 12:00-ig, valamint 13:00 és 15:00 között az előadásokra kerül sor. A konferencia előadásai 20 percesek, amiből 5 percben lehetőség nyílik kérdezni, reflektálni az elhangzottakra. 15:00 és 16:00 között az e-poszterek előadásaira, kerekasztal-jellegű kötetlen kommunikációra van lehetőség. 12:00 és 13:00 között szeretettel várjuk kedves vendégeinket egy sajtos mátrai ebédre.

Határidők:
• Előadás és poszter absztrakt beküldési határidő: 2017. július 30.
• Visszaigazolás az elfogadott absztraktról: 2017. augusztus 6.
• A tanulmánykötetbe szánt kézirat leadása: 2017. október 1.

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Akár előadóként, akár résztvevőként regisztrálna, érdemes azt minél hamarabb megtenni, hiszen az első 60 regisztráló ajándékcsomagban részesül! Regisztrálni a kerekesne.mayer.agnes@uni-eszterhazy.hu e-mail címen tud. Kérjük, hogy csatolt címként a kovacs.gyongyi@uni-eszterhazy.hu e-mail címet is illessze a jelentkezéshez. A konferencia honlapja, ahol részletes információkkal is hamarosan jelentkezik a szervezőbizottság: http://www.sajtakademia.hu/

Helyszín: Károly Róbert Diákhotel Konferenciaterme; 3200 Gyöngyös, Bene út 69. Szálláslehetőség igénylésére is van lehetőség a http://krhotel.hu/kapcsolat-elerhetosegek/ oldalon!

 

További részletek a Letölthető dokumentum!

sajtakademia.hu


< Vissza