H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

II. helyezést ért el az EKE Gasztroguru csapata

Utolsó módosítás: 2018. december 06.

A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület (GKRTE) és a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE-KVIK) által szervezett XVII. Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny ebben az évben a pulykából készült előételek vagy levesek és főételek, valamint gesztenye felhasználásával készült desszertek témakörében, három kategóriában, 3-5 fős csapatok részére került meghirdetésre.


A versenyt 2018. december 4-én, Budapesten a BGE-KVIK Oktató Kabinetjében tartották meg.

Egyetemünket a Gazdaságtudományi Intézet Turizmus Tanszékének hallgatói képviselték:

- Pála Zsanett, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány I. évfolyam
- Miháczi Márk, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam
- Scholtz Olivér, turizmus-vendéglátás szak vendéglátás szakirány II. évfolyam

A versenykiírásnak megfelelően a csapat a következő menüt készítette el:

- Pulyka rilette
- Erdei göngyölt pulykacomb, snidlinges mogyoróburgonyával
- Gesztenye mousse, vörösborban sült meggyel, gesztenyés piskótán

A Benke László olimpiai bajnok mesterszakács szakmai irányításával működő zsűriben, neves gasztronómiai szakemberek vendéglátósok vettek részt.

A 8. szakiskolai, egyetemi csapatból egyetemünk csapata, aki a Gasztroguruk fantázianéven indultak 2. helyezést értek el. Felkészítőjük Nagy Zoltán mesteroktató, szakmai tanácsadó Papp László chef voltak.

A csapat az Eszterházy Károly Egyetem Gazdaságtudományi Intézete Humán Tőke Alapítványának a támogatásával készült fel a versenyre.

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítőnek!


< Vissza