H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Népszerű volt egyetemünk az Educatio-n

Utolsó módosítás: 2020. január 13.

Közel 200 kiállító, köztük 80 hazai és külföldi felsőoktatási intézmény, valamint számos nyelviskola, ifjúsági szolgáltató és munkáltató is bemutatkozott a 20., jubileumi Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az érdeklődők az Eszterházy Károly Egyetem standjánál megismerhették az intézmény képzési kínálatát és választ kaphattak továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre.


Három nap alatt átlagosan több mint 53.000 látogató fordul meg minden évben az ország legnagyobb oktatási szakkiállításán, nem volt ez másként idén sem. Az Educatio-ra idén is ellátogattak továbbtanulás előtt álló középiskolások, pedagógusok, szülők és a másoddiploma megszerzésén, vagy a mesterképzés elvégzésén gondolkodók is. Az Eszterházy Károly Egyetem standjánál több mint százan: oktatók, hallgatók és az intézmény munkatársai dolgoztak azon, hogy az érdeklődők minden kérdésükre választ kapjanak.


A kiállításon bemutatkozott az egri, a gyöngyösi, a jászberényi és a sárospataki campus, az intézményben működő hat kar (Agrártudományi és Vidékfejlesztési, Bölcsészettudományi és Művészeti, Pedagógiai, Gazdaság- és Társadalomtudományi, Természettudományi, Informatikai), a Nemzetközi Kapcsolatok Központja, a Hallgatói Önkormányzat, a Varázstorony és a Pedagógusképzési Központ.


Az érdeklődők közül sokan a pontszámításban, mások a számukra legmegfelelőbb jelentkezési sorrend felállításában kértek segítséget. Voltak olyanok is, akik az általuk meghozott döntést szerették volna megerősíteni az intézmény megismerésével, és olyanok is akadtak, akik a hozzájuk legjobban illő szak kiválasztásához kértek segítséget. Gyakran ismételt kérdés volt mindezek mellett a duális képzési kínálat, a kollégiumi elhelyezés és a hallgatói munkalehetőségek is.


Azok, akik nem tudtak ellátogatni az Educatio Kiállításra, de választ szeretnének kapni az őket foglalkoztató, továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre, vagy szeretnék még alaposabban megismerni az általuk választott intézményt, minderre lehetőséget kapnak az Eszterházy Károly Egyetem egri, gyöngyösi, jászberényi és sárospataki campusainak nyílt napjain.

szöveg: Nagy Réka
fotók: Balogh Tibor


< Vissza