H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Információk a gyöngyösi campusra jelentkezőknek

Utolsó módosítás: 2020. június 23.

Tisztelt Felvételizőnk!

A 2020. évi felsőoktatási általános felvételi eljárásban Ön az Eszterházy Károly Egyetemre történő jelentkezése során a gyöngyösi Károly Róbert Campus által meghirdetett szakot (is) megjelölt. Tájékoztatom, hogy az egyetem gyöngyösi képzéseinek helyszíne, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus 2020. augusztus 1-jétől már a Szent István Egyetem részeként folytatja tovább munkáját.

2020. augusztus 1-jén új egyetem jön létre Szent István Egyetem néven, a jelenlegi Szent István Egyetem, a Kaposvári Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa és a Pannon Egyetem Georgikon karának összeolvadásával.

Az intézményi átalakítás célja, hogy:
1) A létrejövő Szent István Egyetem 2030-ra bekerüljön a világ legjobb 30 agráregyeteme közé.
2) Az agrárképzéseken keresztül évente legalább 3.000 diplomásnak tudjunk minden körülmények között biztos megélhetést jelentő, jól fizető karriert biztosítani a modern mezőgazdaság irányításában.
3) A Szent István Egyetem égisze alatt létrejövő új intézmény a hazai agrár-felsőoktatás megújításának zászlóshajója legyen, de megőrizze multidiszciplináris jellegét.

Mi a teendőm?
Az egyetemi integrációval kapcsolatban az idén felvételiző diákoknak nincs teendőjük.

Hogyan érinti az intézményi átalakulás a felvételi folyamatot?
Sikeres felvételi eljárás esetén a jelentkező már az új Szent István Egyetemre nyer felvételt és a 2020/21-es tanévben is már oda iratkozik be.
A pótfelvételi eljárás során minden beolvadó intézmény továbbra is az eddigi gyakorlatnak megfelelően, önállóan hirdeti meg a szakjait.

Hová fogok járni ősztől egyetemre?
Az újonnan felvett hallgatók a jelentkezésükben megadott szakon, az eredetileg tervezett városban és campuson kezdik meg és folytatják majd tanulmányaikat, azzal a különbséggel, hogy az intézmény neve egységesen Szent István Egyetem lesz. Minden városban megmaradnak a campusok, amelyeknek csak a neve módosul a fentieknek megfelelően.

Mi lesz a nem agrárképzésekkel?
Az intézménycsoport tagjai továbbra is megtartják eddigi szakjaikat, képzéseiket. Az új Szent István Egyetem multidiszciplináris intézmény marad, ahol az agrárképzések a választható tudományterületek egy hangsúlyos részét teszik ki a jövőben is.
A második lépésben a Szent István Egyetem intézménycsoportja 2021. január 1-től alapítványi fenntartásúvá válik. Ez a lépés az eddigieknél nagyobb rugalmasságot biztosít a gazdálkodásban, és segít abban, hogy az intézmény a mainál versenyképesebb keretek között működhessen, ezzel pedig tovább tudja növelni az oktatás színvonalát.

Mit jelent az alapítványi fenntartás a tanulmányok finanszírozása szempontjából?
A Szent István Egyetemen több másik, már augusztusban modellt váltó egyetemhez hasonlóan megmaradnak az államilag finanszírozott helyek. Ez a későbbiekben is így lesz. A cél egy modernizált egyetemi struktúra kialakítása, amely a nemzetközi mezőnyben is megállja a helyét és versenyképes tudást biztosít hallgatói számára.

Ez az átalakítás az elmúlt ötven-hatvan év legjelentősebb agrár-felsőoktatási fejlesztését jelenti infrastrukturális beruházásokkal és a képzési szerkezet modernizálásával.

Az új Szent István Egyetem célja, hogy campusain magas színvonalú, gyakorlatorientált képzés folyjon, ezáltal az európai felsőoktatási tér meghatározó szereplőjévé váljon.

Üdvözlettel:
Dr. Bujdosó Zoltán
főigazgató, Gyöngyösi Károly Róbert Campus
campusokért felelős rektorhelyettes


< Vissza