H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat

Utolsó módosítás: 2018. október 19.

A K&H Csoport ösztöndíjpályázatot hirdet a magyarországi agrárképzést folytató egyetemek és főiskolák alap-, mester- és PhD képzésben résztvevő hallgatói számára. Az ösztöndíj célja, hogy anyagi támogatással segítse az agrárágazat egészségesen fenntartható, hosszú távú fejlődését szem előtt tartó hallgatók tanulmányát, kutatómunkáját. A pályázatban három kategóriában összesen maximum 8 pályázat nyer ösztöndíjat.

A K&H a pályázat nyertesei (továbbiakban: Pályázók) számára egyszeri pénzbeli támogatást, ösztöndíjat nyújt. A pénzbeli támogatás adóvonzatát a K&H viseli. A pályázat kiírását ide kattintva tölheti le.

A pályázati kiírás, adatlap és összegzés minta online, az alábbi linken is elérhető: https://www.kh.hu/csoport/fiatalok-oktatasa

Az ösztöndíj mértéke a kategóriák és a benyújtott pályamunkák értékelésétől függően:

a PhD hallgatók számára:
1. helyezett: 400.000 Ft
2. helyezett: 200.000 Ft
3. helyezett: 100.000 Ft

a mesterképzésen résztvevő hallgatók számára:
1. helyezett: 150.000 Ft
2. helyezett: 100.000 Ft
3. helyezett: 50.000 Ft

az alapképzésen részt vevő hallgatók számára:
2 nyertes: 100-100.000 Ft

A pályázat feltételei:

a. PhD kategóriában a pályázóka K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatra egy, a K&H által megadott témában készült, 2018. február 15. - 2019. február 15. között leadott magyar nyelvű PhD tézisfüzettel vagy egy ezzel megegyező formájú, terjedelmű és szerkezeti felépítésű, a doktori disszertáció témáját, kutatási menetét és eredményeit bemutató magyar nyelvű összefoglalóval jelentkezhetnek.
A PhD pályázóknak pályamunkájuk mellett egy maximum kétoldalas összegzést kell benyújtaniuk, amelyben bemutatják az általuk vizsgált témát, annak aktualitását, gyakorlati megvalósíthatóságát és várható eredményét és egy rövid indoklást, arról, hogy az adott tanulmány eredményei hogyan támogatják az agrárium fenntartható fejlődését. A kétoldalas összegzés mintája a következő oldalon található: www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/fiatalok_oktatasa.html.

b. A mesterképzésen részt vevő hallgatók a K&H a fenntartható agráriumértösztöndíjpályázatra egy, a K&H által megadott témában készült, 2018. február 15. - 2019. február 15. között leadott magyar nyelvű TDK dolgozattal jelentkezhetnek.
A mesterképzés kategóriában a pályázóknak a pályamunkájuk mellett egy maximum kétoldalas összegzést kell benyújtaniuk, amelyben bemutatják az általuk vizsgált témát, annak aktualitását, gyakorlati megvalósíthatóságát és várható eredményét és egy rövid indoklást, arról, hogy az adott tanulmány eredményei hogyan támogatják az agrárium fenntartható fejlődését. A kétoldalas összegzés mintája a következő oldalon található: www.kh.hu/publish/kh/hu/khcsoport/fiatalok_oktatasa.html.

2018-as pályázat témája PhD és mesterképzés kategóriában:

Az agrárium fenntarthatósága közgazdasági szempontból, ezen belül kiemelten az ágazat mérethatékonysága.

c. Az alapképzésen részt vevő hallgatók a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatra egy, a K&H által megadott témában készült magyar nyelvű, maximumkétoldalas szakmai dolgozat benyújtásával jelentkezhetnek.
A szakmai dolgozatnak nincsenek külalaki kritériumai.

2018-as pályázat témája alapképzés kategóriában:
Milyen megoldási javaslatokat lát az élelmiszerpazarlás megállítására?

A pályázók kötelezettségei:
A pályázónak a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapon nyilatkoznia kell arról, hogy a benyújtott pályamunka saját szerzemény, és nem foglal magába jogdíjas tartalmat.

 


< Vissza