H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Kínai delegáció a gyöngyösi campuson

Utolsó módosítás: 2019. december 10.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campusra is ellátogattak Luohe városának képviselői. A két település vezetői testvérvárosi megállapodást írtak alá, majd a kínai delegáció tagjai megismerkedtek Gyöngyös nevezetességeivel, iparával, oktatásával és borászatával is.


A kínai Luohe városának delegációját fogadta a gyöngyösi önkormányzat a városháza dísztermében augusztus 22-én. A város képviselői a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogattak Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat, a képviselő-testület jóváhagyását követően pedig a gyöngyösi látogatás alkalmával Hiesz György polgármester, valamint Hao Huijie vezető tanácsadó ünnepélyes keretek között alá is írták a szerződést. Elsősorban gazdasági, oktatási és turisztikai területeken fog a jövőben együttműködni Gyöngyös és Luohe városa.


A kínai Henan tartomány központjában található, közel 3 milliós lakosú Luohe 6 fős küldöttsége ellátogatott az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusára is. A testvérváros képviselői egy prezentáció, majd egy, a campus főigazgatója által vezetett intézménybejárás során ismerkedhettek meg az egyetemen folyó munkával. Dr. Bujdosó Zoltán hangsúlyozta, Gyöngyösön igazi nemzetközi környezetben tanulhatnak a fiatalok, ugyanis a 2019/2020-as tanévben több mint 40 ország hallgatói folytatnak majd tanulmányokat a campuson.


Luohe és a Gyöngyösi Károly Róbert Campus között hamarosan ténylegesen megkezdődik a közös munka, ugyanis szeptembertől 28 kínai hallgató kezdi meg tanulmányait az intézményben, akik közül többen Luohe térségéből érkeznek majd.


< Vissza