H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Kínai delegáció a gyöngyösi campuson

Utolsó módosítás: 2019. december 16.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campusra látogatott a luohe-i orvosi egyetem rektora, valamint az intézmény küldöttsége. A két település vezetői még augusztusban írtak alá testvérvárosi megállapodást. A kínai delegáció tagjai pedig már akkor is jelezték, hogy szeretnének szorosabb együttműködést kialakítani a gyöngyösi campussal.


Megerősítette a korábban Kínában aláírt együttműködési megállapodást a luohe-i orvosi egyetem rektora és Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettes. A kínai város és az egyetem több közös projekt megvalósítását is célul tűzte ki. Ezek közül az első egy hallgatói csereprogram megszervezése, ami a nyári egyetemekhez hasonlóan fog működni. Az előzetes tervek szerint a kínai hallgatók 10 napot fognak az intézményben tölteni , ez idő alatt megismerkednek Magyarországgal, tanulnak borkultúrát, gasztronómiát és turisztikai alapismereteket is.
A program az oktatókat is érinti majd. Tavasszal egy kisebb tanárokból álló csoport érkezik egy hétre a gyöngyösi campusra. A látogatás alatt lehetőség lesz a magyarországi oktatási módszertan megismerésére, órák látogatására, valamint az eszemecserére és a jógyakorlatok megosztására egyaránt.


Mindezek mellett egy kínai oktató hosszabb időt, várhatóan egy évet fog eltölteni Gyöngyösön és a campuson. A cél az lesz, hogy ez idő alatt a lehető legjobban elsajátítsa a magyar nyelvet, ezt a tudást pedig továbbadhassa majd azoknak a hallgatóknak, akik Magyarországon szeretnének felsőfokú tanulmányokat folytatni.


szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza