H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Kisdiákok a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 28.

Szeptember 27-én Karriernapot tartottak a Gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában. Az iskola három osztálya - közel 60 harmadik osztályos kisdiák - látogatott el az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusára.

A vendégeket Dr. Domán Szilvia főiskolai docens, valamint Dr. Tamus Antalné  főiskolai tanár fogadta. A kisdiákoknak a program reggel 9 órakor kezdődött. Elsőként  beülhettek egy nagy előadóterembe, és egy rövid előadás formájában arról hallhattak, hogy miért fontos és miért jó tanulni.

Az interaktív előadás során megismerkedhettek a 8-9 évesek az egyetemünkön folyó képzésekkel is, persze játékos formában, a gyermekek nyelvén bemutatva az egyes szakmákat, lehetőségeket. Az előadást követően oktatóink meséltek nekik a Gömböcről, és természetesen meg is ismerkedhettek vele, majd ellátogattak a campus a könyvtárába is.

Csodálattal néztek a sok-sok könyvre, a szép környezetre, a számítógépekre, sőt a modern raktár is nagy érdeklődésre tartott számot. A gyerekek megismerkedtek egyetemünk külföldi hallgatóival is, nagy lelkesedéssel próbálágatván nyelvtudásukat.

Az egyetem gyógynövénykertjében folytatódott a program, ahol megnézhették, megtapinthatták, megszagolhatták az ismertebb gyógy- és fűszernövényeket, olvasgatták az érdekes növényneveket, megtudták, hogy melyekkel találkozhatnak a mindennapjaikban.

A délelőtt záróakkordjaként a K-szintet tekintették meg, ahol az egyik tanteremben egy játékos „Logo-kvízt" oldottak meg a gyerekek az ajándékba kapott tollaikat használva.

Lenyűgöző volt látni a lelkesedésüket, és azt, hogy ők valóban a modern kor gyermekei, felnőtteket megszégyenítő módon és gyorsasággal azonosították a termékek márkajeleit. Természetesen a kiváló eredményeikért minden gyermeket apró ajándékokkal jutalmaztak.

További képek hamarosan hivatalos Facebook-oldalunkon!

Fotó: Lénárt Dóra


< Vissza