H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Magyar Tudomány Ünnepe Záró rendezvény

Utolsó módosítás: 2018. december 03.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán 2018. november 29-én tartották meg a Magyar Tudomány Ünnepének záró rendezvényét.

Az eseményt Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettes nyitotta meg, mint a rendezvény házigazdája. A záró rendezvény előadói között volt Professzor Dr. Borhy László akadémikus, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem egyetemi tanára, Professzor Dr. Bélyácz Ivan akadémikus, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, valamint intézményünk előadói: Dr. Tóth Szilárd Zsolt, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának egyetemi docense, és Professzor Dr. Dinya László, az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának egyetemi tanára.

Meghívott vendégeink és intézményünk oktatói előadásokat is tartottak tudományterületeikről az alábbi témákban:

Dr. Borhy László – Az ókori Brigetio kutatásainak eredményei
Dr. Bélyácz Iván – A fundamentális bizonytalanság szerepe a pénzügyi válságok kialakulásában
Dr. Tóth Szilárd Zsolt – 100 éves a Fleischmann Rudolf Kutatóintézet

Az előadásokat követően tudományos elismerések átadásával folytatódott az esemény. Dr. Liptai Kálmán, az Eszterházy Károly Egyetem rektora és Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettes elismerő okleveleket adtak át Dr. Csernák József, Dr. habil Hágen István Zsombor és Dr. Holló Ervin számára.

Dr. Csernák József tanársegéd, 2018. május 17-én „A lakosság pénzügyekkel kapcsolatos attitűdjei a Kiskunságban" címmel védte meg doktori értekezését, „Summa cum laude" minősítéssel a Szent István Egyetem – Gazdálkodás és Szervezéstudományok Doktori Iskolában. Témavezetői Dr. Baranyi Aranka és Dr. Takács István voltak.

Dr. habil Hágen István Zsombor egyetemi docens, aki a Debreceni Egyetem Társadalomtudományi Habilitációs Bizottsága előtt tartotta meg "Kontrolling szerepe a vállalkozások fejlesztésében Magyarországon" című habilitációs előadását, így 2017. december 5-én Gazdálkodás és Szervezéstudományok tudományágban „habilitált doktor" címet szerzett.

Dr. Holló Ervin tanársegéd, 2017. november 17-én „A K+F+I helyzete és finanszírozási lehetőségei a kkv-szektorban" címmel védte meg doktori értekezését, Summa cum laude minősítéssel.


A „Zöld energiával a Zöld Magyarországért" projekt keretében 2013-ban alapított „Journal of Central European Green Innovation" című elektronikus folyóirat elsődleges célja, hogy a hazai felsőoktatási intézmények és az itt működő kutató műhelyek tevékenységének eredményeit a közvélemény – kiemelten a gazdasági szektor – minél szélesebb körben megismerje.

A díjat Dr. Lehoczky Éva professzor asszony, a „Journal of Central European Green Innovation" című elektronikus folyóirat főszerkesztője adta át Dr. Hoyk Edit tudományos főmunkatársnak a "A városi zöld infrastruktúra vizsgálata a klímaváltozással szembeni adaptációban" publikációért. Hoyk Edit az MTA-KRTK Regionális Kutatások Intézete, Alföldi Tudományos Osztály munkatársa. A rendezvény zárásaként Professzor Dr. Dinya László, a Gyöngyösi Károly Róbert Campus egyetemi tanára tartotta meg záróbeszédét.


Az elismerésekhez szívből gratulálunk és további szép sikereket kívánunk!

Fotó Lénárt Dóra

Az eseményről bővebben a Gyöngyös TV weboldalán tájékozódhat.


< Vissza