H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Makovecz Ösztöndíj a Sapienta Tudományegyetemre

Utolsó módosítás: 2019. július 04.

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem meghirdette a 2019/2020-as tanévre vonatkozó Makovecz Hallgatói program pályázatát. A partnerintézmények hallgatói féléves vagy egy hónapos részképzésre, illetve rövidebb időszakra szóló tanulmányi útra is jelentkezhetnek.

A tudományegyetem féléves vagy egy hónapos mobilitás esetén havi 150.000 Ft ösztöndíj támogatást biztosít a hallgatóknak, ami a mobilitás teljes költségét hivatott fedezni, ide értve az utazási, a szállás, a kötelező egészségügyi biztosítási stb. díjakat és a megélhetési költségeket.

Rövidebb időszakra szóló tanulmányi utak esetében a hallgatók napi 3500 Ft/fő ösztöndíjban részesülnek (étkezési, biztosítási és egyéb fenntartási költségek fedezésére), és az egyetem téríti az utazási és szállás költségeket. E költségek max. 5000 Ft/éj/személy, illetve 15.000 Ft/személy (Kolozsvár-Budapest-Kolozsvár útvonalon) sarokszámok szerint téríthetők.

Egy hetes tanulmányút esetében a hallgatók hetente 50.000 Ft ösztöndíjban részesülnek, amennyiben egyénileg térítik szállás és utazási költségeiket.

Az intézmény a beérkező hallgatóknak lehetőség szerint kollégiumi szállást biztosít, előzetes egyeztetés alapján.

Jelentkezési határidő: 2019. május 31.
Nominálási határidő a Partnerintézményhez: 2019. június 15.

A Sapientia EMTE keretében működő tanulmányi programokról szóló információk elérhetők az egyetem honlapján.
A programmal kapcsolatosan felmerülő bármilyen kérdéssel Hauer Mártát kereshetik az mhauer@sapientia.ro e-mail címen.


< Vissza