H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Megkezdődött a tanév

Utolsó módosítás: 2019. szeptember 17.

Ünnepélyes tanévnyitóval kezdődött meg a 2019/2020-as tanév az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.


„A tegnaptól való különbözés a tanulás lényege. A tudás megszerzésének hála minden nap többek és többek leszünk." Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülésén megjelent hallgatókat, oktatókat, valamint a megyei- és városi tisztségviselőket Dr. Bujdosó Zoltán. A gyöngyösi campus főigazgatója és az egyetem campusokért felelős rektorhelyettese beszédében hangsúlyozta, az intézmény 57. tanévét az elmúlt évekhez képest kiemelkedően sok, közel 600 – nappali- és, levelező tagozatos, valamint külföldi – elsős kezdi meg.


A Ká-Ró Színkör tagjai műsorral köszöntötték az első éveseket. Loren Domingos, intézményünk angolai hallgatója Adele Set Fire to the rain, majd Veress Éva és Czakó András az LGT Egy elfelejtett szó című dalát adták elő.


Az elsős hallgatók Gulyás Gréta, a gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzatának külügyi képviselőjének vezetésével tettek fogadalmat.


Az eseményen sor került kitüntetések átadására is. A Szenátus döntése alapján az Eszterházy Károly Egyetem Professor Emeritus címet adományozott Dr. Dinya Lászlónak a felsőoktatásban folytatott 46 éves magas színvonalú oktatási és kutatási tevékenységéért. Több mint 700 publikációja jelent meg, ebből 132 idegen nyelven. Számos külföldi és hazai egyetemen volt, illetve jelenleg is előadó. Tevékenységét a hallgatók titkos szavazásai alapján három intézményben is elismerték az „Év tanára" és a „Magister Optimus" címmel. Dr. Dinya László az elismerést Dr. Liptai Kálmán rektortól és Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettestől vehette át.


A tanévnyitón hirdették ki a 2019/2020-as tanév első félévére szóló demonstrátori pályázat eredményét is. A demonstrátorok oktatói segítséggel közreműködnek az oktatási feladatok ellátásában, a szervezőmunkában és a tudománynépszerűsítő tevékenységben is. A címet Mohammad Khier Ibrahim Abdulrahman Alamaireh Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakos és Elizaveta Polishchuk Turizmus-menedzsment mesterképzési szakos hallgatók nyerték el.


Az ünnepi szenátusi ülésen Pál Petra és Muhari Hajnalka Emese Pénzügy és számvitel alapszakos hallgatók Korsós Imrétől, a VERZÁL KONZULT PRESSZ Kft. ügyvezető igazgatójától tanulmányi támogatást vehetett át.

 
Az elsőéveseket köszöntötte Hiesz György, Gyöngyös polgármestere is, aki beszédében a város polgáraivá fogadta a hallgatókat, majd ennek jelképeként átadta a város kulcsát Lénárt Dórának.

 
A gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzatának elnöke beszédében kiemelte, a kulcs jelképe annak, hogy Gyöngyös város kapui mindig nyitva állnak a hallgatók előtt. Emellett hallgatótársai nevében is ígéretet tett arra, hogy tevékenységükkel öregbíteni fogják a város hírnevét.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza