H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Megkezdődött a tanév a gyöngyösi campuson

Utolsó módosítás: 2018. szeptember 07.

2018. szeptember 7-én tartotta tanévnyitó ünnepségét az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa. Több mint 300 elsőéves hallgató kezdte meg tanulmányait Gyöngyösön.

Az Ünnepi Szenátus Ülés Elnökségének bevonulását követően elsőként Dr. Latorcai Csaba államtitkár osztotta meg gondolatait a megjelent közönséggel, majd Dr. Bujdosó Zoltán rektorhelyettes köszöntötte az első éves magyar és külföldi hallgatókat az egyetemen és a campuson.

Az első éves hallgatóinkat és a tanévnyitón megjelent vendégeket a Káró Színkör köszöntötte, a „Lehetsz diák" című vidám dallal, Veress Éva és Czakó András előadásában.
Az ünnepségen magyar majd külföldi első éves hallgatóink is ünnepélyes fogadalmat tettek. Az első évesek nevében Lénárt Dóra, a Hallgatói Önkormányzat külügyi képviselője mondta a fogadalom szövegét.

Az idei évnyitó sem telt el kitüntetés, díjak és elismerések átadása nélkül.

- Főigazgatói dicséretben részesül Dr. Racskó Péter.
- Tóth József az Eszterházy Károly Egyetem kompolti Fleischmann Rudolf Kutatóintézetének munkatársa 2018. májusában töltötte be 40 éves közalkalmazotti munkaviszonyát.
- Bozsik Attila 30 éve Intézményünk munkatársa. Kezdetben teherautó sofőr, később az intézményi személygépjármű logisztikában, majd a buszos szállításban is aktívan részt vállalt. 1992-től 2010-ig személyi sofőrként tevékenykedett.
- Simon Veronika közel 25 éve intézményünk munkatársa. Jól felkészült, alapos tudással rendelkező nyelvtanár, aki számára fontos, hogy hallgatói minél magasabb szinten sajátítsák el az idegen nyelvet.
- Dr. Zörög Zoltánt 25 éves munkaviszony fűzi az Eszterházy Károly Egyetemhez, illetve jogelőd intézményeihez.
- Bata László 1995-től jogelőd intézményeink, jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem munkatársa. Kezdetben, mint erőgépvezető, 2014-től pedig telepőr feladatot lát el Tass-pusztán. Munkáját nagy odafigyeléssel végzi.
- Mező János idén 25 éves jubileumát ünnepli. Kezdetben az intézmény festési és mázolási munkálatait látta el felettesei legnagyobb megelégedésére.

A nők tudományos munkájának elismeréseképpen az Egyetem évente egyszer díjat adományozhat azon női oktatónak, kutatónak, vagy hallgatónak, aki kiemelkedő tudományos tevékenységével nagyban hozzájárul az Egyetem hírnevének, tudományos elismertségének növeléséhez. Az idei évben „Minerva Agriensis - Nők a tudományért" elnevezésű díjat egy oktató munkatársunk és két hallgató nyerte el.

Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar javaslata és a Szenátus döntése alapján az oktatói díjat Dr. Vincze Juditnak, az Agrártudományi és Környezetgazdálkodási Intézet egyetemi adjunktusának ítélte.

A „Minerva Agriensis - Nők a tudományért" elnevezésű hallgatói díjat a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon Őszi Noémi Pénzügy és számvitel szakos hallgatónk nyerte el.

A „Minerva Agriensis - Nők a tudományért" elnevezésű hallgatói díjat az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karon Karner Fanni nyerte el.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus támogatója által felajánlott tanulmányi díjakat Korsós Imre, a Verzál Konzult Pressz Kft. ügyvezető igazgatója adta át.


A díjat kapták:
Okos Dóra Szőlész Borász Mérnöki alapképzési szakos, negyedik évfolyamos hallgató.
Balog Vivien Gazdaságinformatikus alapképzési szakos, negyedik évfolyamos hallgató.

A díjakhoz, elismerésekhez szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!


Az elismerésekben és kitüntetésekben részesült oktatókat, munkatársakat, hallgatókat a Káró Színkör tagjai köszöntötték a U2: one című daláva.
Intézményünk hallgatói Gyöngyös város tiszteletbeli polgárai is lettek. Dr. Tatár László, Gyöngyös város alpolgármestere köszöntötte első éves hallgatóinkat, majd jelképesen átadta a város kulcsát. Breznyik Benjámin, a Hallgatói Önkormányzat elnöke vette át hallgatótársai nevében, majd ő köszöntötte az elsőéves hallgatókat.
Végezetül intézményünk külföldi hallgatóit Lénárt Dóra, a Gyöngyösi Campus Hallgatói Önkormányzatának külügyi képviselője köszöntötte.

Fotó: Czímer Tamás


< Vissza