H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Nemzeti Regatta

Utolsó módosítás: 2019. június 05.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus csapata is részt vett a 2019-es nyár első balatoni fesztiválján, a Nemzeti Regattán. Ahogyan a szervezők fogalmaznak, ez a rendezvény több mint egy kétnapos vitorlás- és sárkányhajóverseny. A Nemzeti Regatta komoly jelentőséggel bír városmarketing szempontból is, a résztvevő települések ugyanis lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

Idén összesen 50 település, többek között Gyöngyös is bemutatkozott Siófokon, a 4. alkalommal megrendezett Nemzeti Regattán. Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválját a BAHART (Balatoni Hajózási Zrt.) indította útjára még 2016-ban, a társaság 170. évfordulója alkalmából.


A benevezett települések vitorlás- és sárkányhajóversenyen mérhették össze tudásukat, valamint bemutatkozhattak a nagyszínpadon, az általuk berendezett standokon és az Ízek Versenyén is.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus nemzetközi csapattal érkezett a versenyre. 3 portugál, 1 angolai és 6 magyar hallgató képviselte az intézményt. A fiatalok a sárkányhajósok versenyén álltak rajthoz 21 másik település csapatai mellet, és bár a gyöngyösi campus hallgatói közül sokan a megmérettetés előtti felkészítés során ültek életükben először ilyen vízi járműben, tisztességesen helyt álltak. A selejtezőben Siófok csapatával szemben maradtak alul, akik körülbelül egy félhajónyi előnnyel nyerték meg a futamukat.

Gyöngyös idén is indult az Ízek Versenyén, ahol a településekre jellemző ételkülönlegességek versengtek egymással. A gyöngyösi standnál a fesztiválra ellátogatók idén a Nagy Zoltán királyi főszakács, az Eszterházy Károly Egyetem Turizmus Tanszékének mesteroktatója által készített mátrai bivalyburgert és bivalypörköltet is megkóstolhatták a hozzá illő mátrai bor kíséretében.

A gyöngyös vitorlás csapatot erősítette Benkő Béla is, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület menedzsere is, aki egyben a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Turizmus-vendéglátás tanszékének tanársegéde.

forrás: gyongyos.hu, nemzetiregatta.hu
szöveg: Nagy Réka
fotók: Gulyás Gréta, Hoboli László, Pifkó Tamás


< Vissza