H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Népszerű a gyöngyösi campus

Utolsó módosítás: 2019. december 10.

Kiemelkedően nagy volt az érdeklődés a 2019-es nyári felvételi eljárás során az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa iránt.


Összesen 449 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a gyöngyösi campuson. Ez azt jelenti, hogy idén 50%-kal többen választották intézményünket, mint tavaly. A Gyöngyösi Károly Róbert Campuson minden meghirdetett szak el fog indulni.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a legkedveltebb szakok idén is a Gazdasági- és Társadalomtudományi Karról kerültek ki. A legtöbben a pénzügy és számvitelt, valamint a kereskedelem és marketinget választották. Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karon pedig a mezőgazdasági mérnöki és a vadgazda mérnöki szakok voltak a legnépszerűbbek.
Idén első alkalommal kezdi meg angol nyelven tanulmányait magyar hallgató, angol nyelvű képzésen gazdálkodás és menedzsment szakon.

Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Karra Gyöngyösön összesen 79, a Gazdaság és Társadalomtudományi Karra 335, a Természettudományi Karra pedig 35 elsős nyert felvételt. Utóbbi csoportot a campusunkon 2019 szeptemberében először induló programtervező informatikus felsőoktatási szakképzésre felvételt nyert hallgatók adják.
Sok korábbi hallgatónk is kihasználta az utolsó lehetőséget, amikor még a középfokú nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi nem volt kötelező feltétel ahhoz, hogy bekerülhessenek egy felsőoktatási intézmény által meghirdetett alapszakra.

Azok, akik nem nyertek felvételt az általános felvételi eljárásban, vagy nem is jelentkeztek, július 29. és augusztus 7. között jelentkezhetnek az egyetem által pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzésekre a felvi.hu oldalon történt regisztrációt követően.

szöveg: Nagy Réka
fotó: Szántó György


< Vissza