H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Nyári utazás és munka az USA-ban

Utolsó módosítás: 2019. március 06.

Az utazásban és munkában gazdag nyarat kínáló Camp Leaders és Resort Leaders programokról kaphattak tájékoztatást az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának hallgatói.

A Smaller Earth vállalat már évek óta biztosít kulturális csereprogramokat az Egyesült Államokba magyar, főként főiskolás vagy egyetemista hallgatók számára, melyek közül a Camp Leaders program tábori, míg a Resort Leaders szállodai munkatapasztalatok szerzését biztosítja.

A jelentkezés menetében, aminek fő pontjai mindkét esetben egy kötelező tájékoztatón való részvétel, angol nyelvű készségfelmérés, állásinterjú, valamint a vízum megszerzése, segítséget és tájékoztatást nyújtanak a program lebonyolítói, személyes előadásokon és az interneten egyaránt.

A szervezők és a résztvevők elmondásai szerint a programok nagyon jó lehetőségek arra, hogy az angolt anyanyelvi környezetben lehessen tanulni és gyakorolni, új emberekkel és kultúrákkal ismerkedhessenek meg és örökre szóló barátságokat kössenek.

A Camp Leaders programon belül kétféle pozícióba várják a jelentkezőket, kisegítő személyzetnek és gyerekfelügyelőnek, melyekhez különböző feltételeknek kell eleget tenni. A kisegítő személyzeten belül is többféle feladat ellátására lehet jelentkezni, mint például konyha, mosoda, karbantartás, de mindegyiknek feltétele, hogy a jelentkező a tábor kezdetéig betöltse a 19. életévét, felsőoktatási jogviszonyban legyen és minimum társalgási szintű angol nyelvtudással rendelkezzen. Ettől eltérően a gyerekfelügyelőnek már felsőfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie, gyerekeknek tanítható készségek birtoklása előnyt jelenthet, viszont erre már nem csak hallgatók, hanem állandó jogviszonnyal rendelkezők is jelentkezhetnek.

A Resort Leaders ezzel szemben egy teljesen más területre, az USA elismert szállodáiba közvetíti ki jelentkezőit 20-féle pozícióba, a munkatapasztalatoktól és angol nyelvtudástól függően. Ezek lehetnek konyhai feladatoktól kezdve, szabadidős sportprogramok szervezése és lebonyolításán át, a jó kommunikációs készségekkel rendelkezőknek akár recepciósként való munkavégzés is. A jelentkezés folyamatosan zajlik az interneten és a személyen előadásokon, melynek menetéről a pontos információkat a Camp Leaders és a Resort Leaders hivatalos honlapján lehet elérni.

Írta: Géczi Katalin
Fotó: Balogh Tibor


< Vissza