H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Oklevélátadó Díszünnepély

Utolsó módosítás: 2019. december 10.

Közel 120, alap és mesterszakon, valamint felsőoktatási szakképzésen végzett hallgató, köztük 14, külföldi ünnepélyes keretek között vehette át diplomáját, vagy oklevelét az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

A gyöngyösi campus ünnepélyes oklevélátadó ceremóniáján Dr. Bujdosó Zoltán köszöntötte elsőként a végzős hallgatókat. Az Eszterházy Károly Egyetem Campusokért felelős rektorhelyettese beszédében hangsúlyozta, a tanár-diák viszony nem olyan kapcsolat, ami kizárólag a hallgatói jogviszony időtartamához kötődik, és megszűnik a diploma megszerzésével. Az egyetemről kikerülve a hallgatók és egykori tanáraik ugyanis kollégákká válnak és a jövőben különböző szakmai rendezvényeken, vagy közös projektek keretében fognak együtt gondolkodni, dolgozni.

Az ünnepségen ezúttal is több kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgató kapott kitüntetést. Az Eszterházy Károly Egyetem Szenátusának döntése alapján tudományterületükön végzett tevékenységükért a Mezőgazdasági mérnök alapszakos Nagy Dávid és a Kereskedelem és marketing alapszakos Hortolányi Árpád László is „Hallgató a Tudományért" elismerésben részesült. Fischer Ádám pedig „Hallgató a Hallgatóért" díjat vehetett át. Ezt követően a 25 éves jubileumát ünneplő, a kompolti Flesichmann Rudolf Mezőgazdasági Kutatóintézetben dolgozó Nagy Noémi Andrea köszöntötték.

Az ünnepség keretein belül elbúcsúztatták a Hallgatói Önkormányzat végzős elnökét, Breznyik Benjamint, aki 2015-szeptemberétől 2019-ig vállalt aktív szerepet a Hallgatói Önkormányzat életében.

A Hallgatói Önkormányzat Nívódíját már Lénárt Dóra, a gyöngyösi campus Hallgatói Önkormányzatának elnöke adta át. Az EHÖK 3. alkalommal díjazta azon munkatársakat, akik kiemelkedő munkájukkal segítik a hallgatók és a Hallgatói Önkormányzat mindennapjait. A gyöngyösi campuson a nem oktató dolgozónak járó díjat idén Nagy Réka PR és kommunikációs ügyintéző vehette át.

Az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, valamint a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar végzősei Dr. Liptai Kálmántól, az egyetem rektorától, Dr. Bujdosó Zoltán campusokért felelős rektorhelyettestől, Dr. Csáfor Hajnalka dékántól és Dr. Fodor László dékántól vehették át diplomájukat, vagy végzettségüket igazoló oklevelüket.

Az Ünnepi Szenátusülés résztvevőit köszöntötték a Káró Színkör tagjai is. Ezt követően Hiesz György, Gyöngyös polgármestere átvette a város kulcsát a végzős hallgatókat képviselő Giacomuzzi Esztertől, majd ő is elbúcsúztatta a friss diplomásokat.

A hagyományok szerint a búcsúzó hallgatók átadták az iskola zászlaját az alsóbb évfolyamosoknak, majd az ünnepélyes fogadalomtételt követően Giacomuzzi Eszter Kertészmérnök alapszakon végzett hallgató magyarul, Moses Padi Amanor Vállalkozásfejlesztés mesterképzési szakos hallgató pedig angolul köszönt el a végzősök nevében a campustól.

szöveg: Nagy Réka
fotók: Szántó György

 


< Vissza