H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Osztálykirándulás és pályaorientáció

Utolsó módosítás: 2019. október 18.

A városunkba szervezett osztálykirándulásuk során a Gyöngyösi Károly Róbert Campusra is ellátogattak a lőrinci Március 15. Gimnázium és Szakképző Iskola diákjai.


Mi a különbség a felsőoktatási szakképzés és az alapképzés között? Milyen karok és milyen szakok közül választhatnak azok, akik a gyöngyösi campuson szeretnék folytatni tanulmányaikat? Miért jó a duális képzés? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak Dr. Baranyi Arankától, az Üzleti Tudományok Intézetének vezetőjétől, és a továbbtanulással kapcsolatos hasznos tanácsokkal térhettek haza azok a diákok, akik osztálykirándulásuk során látogattak el a gyöngyösi campusra.


A pályaorientációs előadáson a fiatalok Dr. Domán Szilvia főiskolai docens segítségével megismerhették a márkázás fogalmát és szerepét, majd próbára is tették tudásukat. Az volt a feladatuk, hogy az eléjük kerülő harminc márkajelzésből a lehető legtöbbet felismerjék.


A középiskolások ezt követően részt vehettek egy campusbejáráson is, mely során nem csak az épületet nézhették meg, hanem a Gömböcöt is. Dr. Csernák József adjunktustól pedig azt is megtudhatták, hogy a gyakorlati életben milyen hasznot remélnek a kutatók ettől az összesen két egyensúlyi helyzettel - egy stabil és egy instabil – rendelkező tárgytól.

szöveg, fotók: Nagy Réka

 


< Vissza