H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Pénzügyi Esettanulmányi Verseny

Utolsó módosítás: 2019. március 06.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallagatóiból álló csapat is részt vett a XVII. alkalommal megrendezett Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen. A négy fős csapatoknak az egykori Győri Keksz és Ostyagyár területére tervezett Tudományos és Technológiai Park előkészítésén kellett dolgozniuk.

9 hazai és 1 határon túli egyetem 13 csapata, köztük a Károly Róbert Campus Pénz-Ügyesek elnevezésű négyese, mérte össze tudását a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma által szervezett két napos Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen (OPEV). A gyöngyösi hallgatókat a campus oktatója, Dr. Csernák József adjunktus kísérte el, aki a szakmai zsűri munkájában is részt vett.

A szervezők által meghatározott feladatok kidolgozásához idén is komoly pénzügyi, számviteli, informatikai, döntéselméleti ismeretekre volt szükség. A hallgatók dolgát tovább nehezítette, hogy ezúttal sem készülhettek fel teljesen a versenyre, ugyanis nem tudhatták előre, hogy melyik iparággal kapcsolatos esettanulmányt kell majd kidolgozniuk. Idén a győri kekszgyár területére tervezett Science Park beruházásra esett a szervezők választása. A csapatok bizonyos pontok kidolgozásánál szabad kezet kaptak, ám az elkészített terveknek igazodniuk kellett a beruházó és a tulajdonos elvárásaihoz.

A 4 fős csapatoknak egy nap állt rendelkezésükre az esettanulmány elkészítéséhez, majd a verseny második napján egy prezentáció keretein belül kellett bemutatniuk ötletüket. A zsűritagok a verseny értékelésekor hangsúlyozták, számos értékes és hasznos javaslat hangzott el a versenyen, annak pedig kifejezetten örültek, hogy a projektek kidolgozásakor sok csapat komoly figyelmet fordított a környezettudatosságra.


A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Pénz-Ügyesek csapatának tagja:
- Hortolányi Árpád
- Mészáros Angéla
- Muhari Hajnalka
- Pál Petra

Az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen résztvevő felsőoktatási intézmények:
- Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár
- Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar
- Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar
- Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kar, Zalaegerszeg
- Budapesti Metropolitan Egyetem
- Debreceni Egyetem
- Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
- Gál Ferenc Főiskola, Békéscsaba
- Kaposvári Egyetem
- Milton Friedman Egyetem, Budapest
- Miskolci Egyetem
- Széchenyi István Egyetem, Győr
- Szegedi Tudományegyetem


szöveg: Nagy Réka
fotó: Csernák József


< Vissza