H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Robotika bemutató

Utolsó módosítás: 2019. október 14.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus Robotika Szakkörének hallgatói és Dr. Zörög Zolán oktató képviselte campusunkat a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium végzős általános iskolásoknak szóló nyílt napján.

 
A jászárokszállási foglalkozáson részt vevő diákok nem csak megismerkedtek a szakkörben folyó munkával, hanem ki is próbálhatták a robotok irányítását. A gyöngyösi campus csapata a fiatalokkal folytatott beszélgetés során arra is rávilágított, hogy a hétköznapi élet egyre több területén alkalmaznak robottechnológiát. Ez azt jelenti, hogy az intézmény programtervező- és a gazdaságinformatikus szakos hallgatói oklevelük kézhezvételét követően többek között mobiltelefonos alkalmazásokat és weboldalakat készíthetnek, valamint részt vehetnek gyárakban alkalmazott robotok fejlesztésében is. Ezt egyetemi éveik alatt a LEGO robotok programozásával is gyakorolhatják.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campust Minárik Roxána, Versényi Gábor valamint Morvai Zolán gazdaságinformatikus hallgatók képviselték.


< Vissza