H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Szemétszedő túra

Utolsó módosítás: 2019. július 17.

Közös hulladékgyűjtést szervezett a Gyöngyösi Károly Róbert Campus és a Gyöngyös – Mátra TDM. A campus dolgozói és oktatói a Károly Róbert Diákhoteltől indulva a sárga szőlő turistaút Farkasmályig tartó szakaszán, valamint a kerékpárút mentén gyűjtötték össze a szemetet.

Több mint 1 m³ hulladékot gyűjtöttek össze egy 2,5 kilométeres útvonal bejárása közben a Gyöngyösi Károly Róbert Campus munkatársai. Rengeteg energiaitalos- és sörösdoboz, PET palack, kekszes- és chips-es zacskó került a zsákokba, de autógumikat, egy fél pár papucsot és vízipisztolyt is rejtettek a turistaút menti bokrok. A délelőtt folyamán előkerült két legfurcsább zsákmány egy elhagyott műfogsor és egy játékbaba feje volt.

Az intézmény életében mindig is kiemelt helyen szerepelt a társadalmi felelősségvállalás. A Mátra lábánál fekvő campus dolgozói, oktatói és hallgatói közül sokan járnak futni, kerékpározni, vagy túrázni a Sár-hegy aljában kanyargó sárga szőlő turistaútra, valamint a kerékpárútra, így nem volt kérdés a szemétszedő túra útvonala – hangsúlyozta Dr. Bujdosó Zoltán. A gyöngyösi campus főigazgatója nem csak ötletgazdája volt a kezdeményezésnek, hanem aktívan részt is vett a szemétszedésben.

A hulladékgyűjtő túra résztvevőit a megtisztított útvonal felénél álló Sziluett Borhotel látta vendégül egy pohár frissítővel.

Az utánfutónyi szemét elszállításában Gyöngyös-Mátra TDM nyújtott segítséget és a zsákokat is ők biztosították. Az összegyűjtött szemetet pedig az NHSZ Gyöngyösi Hulladékkezelő Nonprofit Kft. vette át.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza