H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Szütyő Challenge

Utolsó módosítás: 2020. március 04.

A Gyöngyösi Károly Róbert Campus is csatlakozott a környezetvédelem és a fenntarthatóság által inspirált Szütyő Challenge országos kezdeményezéshez. Intézményünk könyvtárából is ingyenesen elvihetők az egyszerhasználatos műanyagok és nylonzacskók helyett kézzel készített textilszütyők! De miről is szól pontosan ez a kihívás?

Sokaknál megvan a motiváció, de:
- nincs alapanyaguk
- nem tudnak varrni
- nem szeretnének beruházni egy olyan dologra, ami nem is biztos, hogy beilleszthető a mindennapjaikba

Hogyan működik?
- ha van 30 éve a padláson, szekrény aljában heverő függönyöd, "szütyőnek még jó lehet" textiled, akkor ajánld fel
- ha van varrógéped, egy pici szabadidőd, jelentkezz készítőnek
- ha alapanyagod nincs és a varrást sem tudod bevállalni, de szeretnél segíteni, jelentkezz szütyőosztónak

Bevásárláskor, amikor látod, hogy valaki nylont tép, ajánlj fel neki egy szütyőt. Mindenkinek csak egyet-kettőt, hogy meglegyen a kezdőlökés, de ha valóban szeretne tenni a jelenünkért és jövőnkért, akkor váljon ő is aktívvá. Ha a kedvenc zöldségesed, a munkahelyed, gyermeked bölcsije, ovija, iskolája nyitott a kihívásra, helyezz ki plakátokat, esetleg szütyővel kombinálva.

 
Fontos, a Szütyő Challenge keretein belül tilos az adás-vétel. Senki nem kér pénzt sem a függönyért, sem a varrásért, sem az osztásért. Semmiért. Kérlek ezt tartsátok tiszteletben!

A kezdeményezéssel kapcsolatos további információkat, valamint a kihíváshoz csatlakozott városok és intézmények folyamatosan frissülő listáját a Szütyő Challenge Facebook oldalán találhatjátok meg!

forrás: Szütyő Challenge Facebook oldal


< Vissza