H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Tanulj, dolgozz és utazz

Utolsó módosítás: 2020. március 10.

Az Algoos Study Work and Travel igazgatója, Pavlos Elenis tartott előadást a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson. Az intézmény hallgatói megismerkedhettek a cég által kínált külföldi munkalehetőségekkel és a részvétel feltételeivel is.


Nyári munka, vagy szakmai gyakorlat végzése a turisták körében legnépszerűbb görög, spanyol, portugál, olasz, francia és ciprusi városokban fizetésért, ösztöndíjért, vagy mind a két típusú juttatásért. Leegyszerűsítve ezt kínálja a felsőoktatásban tanuló hallgatóknak az Algoos Company.


A cég vezetője tájékoztatójában elmondta, főként idegenforgalmi és vendéglátóipari munkákra várják a jelentkezőket. A fiatalok által betölthető pozíciókra hatással van a nyelvtudás és az esetleges előzetes tapasztalat. Az angolul jól beszélő jelentkezők többek között pincérként, adminisztrátorként, vagy animátorként dolgozhatnak, míg a nyelvet csupán alapszinten beszélők például a konyhai előkészítői munkálatokban vehetnek részt.

A program időtartama minimum 3, maximum 6 hónap. Ezen időszak alatt a résztvevők 4 féle juttatási mód közül választhatnak:
- Unpaid: Gyakornoki pozíció, amiért nem jár fizetés
- Erasmus: Erasmus ösztöndíj
- Paid: Fizetett munka
- Erasmus+ paid: Fizetés és Erasmus ösztöndíj is jár


Mindezek mellett a programban résztvevőknek a választott országtól függetlenül jár napi háromszori étkezés, valamint ingyenes szállás 2 személyes, saját fürdőszobás, légkondicionálóval, hűtővel, tv-vel és Wi-Fi-vel ellátott szobákban. A munkavégzés heti 5, vagy 6 napon, 8 órában történik. Ez a választott országtól, a munka fajtájától és az intézménytől is függ.

Az Algoos Study Work and Travel által kínált lehetőségekről és a feltételekről bővebben itt olvashat.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza