H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Tanulj külföldön!

Utolsó módosítás: 2019. március 06.

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus hallgatóinak is lehetőségük van külföldi tapasztalatszerzésre. Pályázhatnak az Erasmus+ és a Campus Mundi tanulmányi és gyakornoki ösztöndíjaira is.

Erasmus+ vagy Campus Mundi?
Hollanandia, Izland, Málta, Spanyolország. Csak néhány azok közül az európai országok közül, ahol tanulmányokat folytathatnak, illetve a gyakorlati idejüket eltölthetik az Erasmus+ ösztöndíj program résztvevői. Azoknak, akik másik kontinensen szeretnék kipróbálni magukat, a Campus Mundi a megfelelő választás.

Kik pályázhatnak?
A hallgatók mindkét típusú ösztöndíjat megpályázhatják képzési formától (nappali, levelezős) és szinttől (alap, mester, doktori, osztatlan) függetlenül. A pályázaton történő részvétel feltétele:
• az aktív hallgatói jogviszony
• alap- és osztatlan képzésen minimum 2 lezárt félév, mester és doktori szinten minimum 1 lezárt félév
• a célország munkanyelvének legalább középszintű ismerete

Hány hónapig lehet külföldön tanulni ezekkel az ösztöndíjakkal?
A hallgatók az Erasmus+ és a Campus Mundi ösztöndíjjal is képzési ciklusonként összesen 1 évet tölthetnek el külföldön. Egy új szak, vagy új képzési szint megkezdésével azonban ez a lehetőség újból megnyílik. A hallgató tehát újabb 12 hónappal gazdálkodhat az első diploma megszerzése után megkezdett másik alapképzés, valamint a mesterképzés ideje alatt és doktori fokozat megszerzésekor is.
Az osztatlan képzésben részt vevők kivételt képeznek, ők 24 hónappal gazdálkodhatnak.

Meddig lehet pályázni?
A résztanulmányok pályázat benyújtásának határideje a Mobility Online rendszerbe: 2019. március 14.12:00 óra
A szakmai gyakorlatra folyamatosan lehet jelentkezni. A pályázati dokumentációt a gyakorlat kezdete előtt minimum 2-3 hónappal kell leadni a Nemzetközi Kapcsolatok Központjában.

Hasznos linkek
Az alábbi linkeken megtalálható az Erasmus+ tanulmányi célú pályázati felhívása, az Erasmus+ gyakorlati célú pályázati felhívása, valamint részletes információk érhetők el a Campus Mundi ösztöndíjakkal kapcsolatban.

Gyöngyösön személyesen a Nemzetközi Kapcsolatok Irodában lehet érdeklődni.
Cím: Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus, Nemzetközi Kapcsolatok Iroda (2.103-as iroda)

szöveg: Nagy Réka
fotó: Balogh Tibor


< Vissza