H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

TDK motivációs nap

Utolsó módosítás: 2020. március 02.

Motivációs napot szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa. Az intézmény tudományos programja a térség középiskolásainak, valamint az egyetem hallgatóinak szólt.

Új területtel bővült 2018 őszén a Gyöngyösi Károly Róbert Campus Tudományos Diákköri Rendezvénysorozata. Az elmúlt években a középiskolás fiatalok Tudományos Diákköri Konferenciára készített dolgozatainak minősége és a fiatalok lelkesedése arra ösztönzi a campus oktatóit, hogy minden évben lehetőséget kínáljanak a továbbtanulás előtt álló fiataloknak is arra, hogy részt vegyenek az intézmény tudományos életében.


A programot Dr. Baranyi Aranka, az Üzleti Tudományok Intézetének intézetigazgatója, Dr. Tamus Antalné professor emerita és Szabóné Dr. Benedek Andrea adjunktus nyitotta meg. Ezt követően három, a campus őszi Tudományos Diákköri Konferenciáján eredményesen szereplő hallgató - Bencsik Márta, Molnár Mária, Tóthné Tuza Tímea - mutatta be kutatási eredményeit kortársainak és a középiskolásoknak.


A program célja az volt, hogy minél többen kedvet kapjanak egy önálló kutatás elkészítéséhez - akár agrártudományi, akár gazdaságtudományi területen – és ahhoz, hogy induljanak a gyöngyösi campus által meghirdetett Tudományos Diákköri Konferenciák valamelyikén.


Az oktatók hangsúlyozták a tudományos dolgozatok elkészítésének előnyeit is: egyrészt, a megfelelő minőségű, egyetemisták által készített TDK dolgozatot a bíráló bizottságok elfogadhatják jeles diplomamunkaként, másrészt a gyöngyösi campus hallgatói közül többen is egy ilyen dolgozatnak köszönhették az állásukat.


A fiatalok az előadásokat követően részt vehettek egy kötetlen beszélgetésen, mely során az oktatóknak és a már sikeresen TDK-zott hallgatóknak egyaránt feltehették a témával kapcsolatos kérdéseiket.

szöveg, fotók: Nagy Réka


< Vissza