H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Tudás hat karon: válaszd az Eszterházyt!

Utolsó módosítás: 2020. február 20.

Négy campus, hat kar: Agrártudományi és Vidékfejlesztési, Bölcsészettudományi és Művészeti, Gazdaság- és Társadalomtudományi, Pedagógiai, Természettudományi és immár Informatikai Karunk képzési kínálatából is választhatsz 2020. február 15-ig!


Jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában tudsz. Hat helyre adhatod be a jelentkezésed, három helyre ingyenesen, a továbbiakért pedig egyenként kétezer forintot szükséges fizetni.


Az Eszterházy Károly Egyetem négy campuson: Egerben, Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon működik. Az Informatikai Karral kiegészülve immár hat kar kínálja képzéseit: az Agrártudományi és Vidékfejlesztési, a Bölcsészettudományi és Művészeti, a Gazdaság- és Társadalomtudományi, a Pedagógiai, valamint a Természettudományi Kar.


Alapképzések (A), osztatlan képzések (O), mesterképzések (M), felsőoktatási szakképzések (F) közül választhatsz állami ösztöndíjas (A) vagy önköltséges formában (K). Egyetemünk a 2020/2021-es tanévben 36 alapszakra várja a jelentkezőket, melyek hat-nyolc féléves képzések. Alapképzéseink közül öt angol nyelven is választható. Az Eszterházy Károly Egyetem 9 felsőoktatási szakképzést kínál, melyek négy féléves képzések. Huszonegy osztatlan szak indul (82 tanári szakpár) és egy nem tanári végzettséget adó (grafikusművész). Ez a képzési forma tíz-tizenkét féléves, sajátossága pedig, hogy az érettségit követően közvetlenül a mesterfokozatot szerezheted meg. Mesterképzésre akkor jelentkezhetsz, ha már rendelkezel diplomával. Ezek a képzések zömében négy félévesek. Ezen a képzési szinten 14 diszciplináris mesterképzési szakra, ebből 4 angol nyelvűre lehet jelentkezni, valamint 20 rövid ciklusú tanári szakot is hirdet az egyetem. Az egyetem 4 campusán jelenleg 11 alapszakon és 1 mesterszakon választható a duális képzési forma. Erről egy korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz.


Szakjainkról felvételi oldalunkon tájékozódhatsz: https://felvi.uni-eszterhazy.hu/

Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon minden hallgatónk számára tudunk kollégiumot biztosítani, Egerben pedig hallgatóink mintegy hetven százalékának! Az országosan elérhető ösztöndíjlehetőségek mellett olyan egyedülálló ösztöndíjjal támogatjuk fejlődésed, mint a Gárdonyi vagy az Eszterházy-ösztöndíj. Az Eszterházy Károly Egyetemen több mint húszféle ösztöndíjra pályázhatsz.


A sportlehetőségek, a kultúra, a fejlett könyvtári és informatikai háttér, a hallgatói közösségek mind azt szolgálják majd, hogy a maximumot hozhasd ki magadból és felejthetetlenek legyenek egyetemi éveid! Légy tagja családias, összetartó közösségünknek, éld át te is az Eszterházy életérzést!


Higgy a szemednek, tekintsd meg felvételeinket arról, milyen gyönyörű helyeken tanulhatsz majd!

Látogass el nyílt napjainkra, mert így első kézből értesülhetsz a felvételit érintő legfontosabb jogszabályi változásokról, méghozzá az Oktatási Hivatal Felsőoktatási Felvételi Főosztályától!

Kövesd weboldalunkat és Facebook oldalunkat, mert hamarosan újabb izgalmas részletekkel jelentkezünk a felvételiről és egyetemünkről!

fotók: Balogh Tibor, Kakuk Dániel


< Vissza