H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Tudományos teljesítmény menedzsmentje

Utolsó módosítás: 2019. december 14.

Scientific performance management, methods and opportunities of the scientific performance (Tudományos teljesítmény menedzsmentje, a tudományos teljesítmény mérésének módszerei, lehetőségei) címen tartott előadást a Gyöngyösi Károly Róbert Campuson Prof. Dr. Popp József, az MTA levelező tagja, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának megbízott dékánja.


Miért publikáljunk? Mitől lesz hasznos és sikeres egy kutatás? Mi minősül plágiumnak? Mi az, ami publikálásra alkalmas? Hogyan változtak az elmúlt évtizedekben a publikációs trendek? Milyen előnyei vannak a primer, és milyenek a secunder kutatási módszereknek? Hogyan összegezzük jól a kutatások eredményeit, hogyan foglaljuk össze azokat konklúziókén? A tudományos teljesítmény javításának, tudományos publikációk menedzsmentjének hatékony eszközeit és módszereit osztotta meg Dr. Popp József angol nyelvű előadásában a téma iránt érdeklődőkkel a gyöngyösi campuson.


Az előadó bízik benne, hogy a téma nem csak valamennyi, a felsőoktatásban oktató és kutató munkatársak, hanem hallgatók számára is hasznos volt, hiszen a hallottak komoly segítséget nyújthatnak későbbi tudományos munkáik (legyen ez akár diplomadolgozat, doktori disszertáció vagy tudományos publikáció) hatékony elkészítésében, minőségének javításában.

A területen komoly eredményeket elért szakember engedélyével előadásának prezentációja Letölthető azok számára, akik nem tudtak részt venni az előadáson és azoknak is, akik így szeretnék átismételni a hallottakat.

 


< Vissza