H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Új karral bővül az egyetem kínálata!

Utolsó módosítás: 2020. február 17.

Az Eszterházy Károly Egyetem Informatikai Kara jelenleg a legfiatalabb az egyetem életében, hiszen 2020. januárjában kezdi meg működését, s a 2020-as általános felvételi eljárásban már erre a karra is jelentkezhetsz!

Új karral bővül az Eszterházy Károly Egyetem: januárban indul az Informatikai Kar, jelentette be dr. Liptai Kálmán, az intézmény rektora a decemberi, évzáró sajtótájékoztatón. Mint elhangzott: a kar főépülete az Egri Campus legújabb és egyben legmodernebb épülete, a Leányka úti C* lesz. Az épület, mely egyben aktív ház is, a legmodernebb informatikai eszközökkel van felszerelve. A kar létrejöttével egy többéves vágya teljesül az intézménynek, hangsúlyozta a rektor.


A kar képzési kínálatát az intézmény informatikai képzési területhez tartozó szakjai, valamint az azt megalapozó ismereteket biztosító matematikai képzések jelentik: informatikus könyvtáros, gazdaságinformatikus, matematika és programtervező informatikus alapszakokra várja az intézmény a jelentkezéseket, melyek közül a gazdaságinformatikus és programtervező informatikus szakok négyféléves felsőoktatási szakképzésben is tanulhatók.


A szakok egy része nem csak Egerben, hanem Gyöngyösön, Jászberényben és Sárospatakon is elérhetőek a jelentkezők számára. Az informatikatanár és a matematikatanár mesterfokozatot nyújtó osztatlan tanári szakokon általános iskolai és középiskolai tanári szakképzettség is szerezhető. A könyvtártudomány mesterképzésen tanuló hallgatóink a digitális közgyűjtemény specializáció ismereteit sajátíthatják el.

Duális képzési formában végezhető a programtervező informatikus alapszak, mely számos olyan nagyvállalattal működik együtt, mint például a ZF Hungária, az Aventics Hungaria Kft., a Robert Bosch Elektronikai Kft. A gazdaságinformatikus alapképzési szakos hallgatókat is várják a partnerek, hogy duális képzésben, valódi céges környezetben szocializálódjanak, szerezzenek piaci ismereteket és gyakorlatot.

Együttműködési megállapodás alapján a közeljövőben programtervező informatikus mesterképzés indítása várható a linzi (osztrák) Johannes Kepler Egyetemmel közösen, melynek során a hallgatóink mindkét intézmény oklevelét megszerezhetik.

A hallgatók az IoT Kutatóintézeten keresztül bekapcsolódhatnak az informatikai tudományos kutatásokba, ahol az elméleti tudáson túl, innovatív környezetben, korszerű technológiai módszerek alkalmazásával a kor elvárásainak megfelelő tapasztalatokra is szert tehetnek.

Szakjainkról bővebben a felvi.uni-eszterhazy.hu oldalon olvashatsz!
Csatlakozz te is Facebook oldalunkhoz!

Fotó: Balogh Tibor, Szántó György

 


< Vissza