H-3200 Gyöngyös Mátrai út 36; Telefon: +36 37 518 300; E-mail: informacio@uni-eszterhazy.hu

Varázstorony Innovációs Projektverseny 2019/20

Utolsó módosítás: 2019. október 03.

A Varázstorony ismét várja a tehetséges fiatalok jelentkezését innovációs projektversenyére 2019. szeptember 30-ig.

Kik jelentkezhetnek?
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden közismereti 9 – 12. évfolyamos nappali rendszerű képzésben hazai közoktatási intézményben tanuló diák.

Mit lehet nyerni?
A verseny kategóriánkénti I., II. és III. díjazottja oklevelet kap és könyvjutalomban részesül.

Továbbá a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó Heves megyei díjazott megkapja a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 100.000 Ft-os egyösszegű különdíját, továbbá az aktuális évi TEDEX konferencián egy bemutatkozási lehetőséget.

Az verseny díjazottjai projektjeik bemutatására meghívást kapnak az Eszterházy Károly Egyetem aktuális évi Tudományos Diákköri Konferenciájára.

Az, a fiatalok segítésében kiemelkedő munkát végző, középiskolai tanár, akinek diákjai legalább három alkalommal szerepelnek a verseny országos döntőjében, tárgyi elismerésben részesül.

(A bírálóbizottság a díjak között indokolt esetben átcsoportosításokat hajthat végre. A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.)

Mivel lehet versenyezni?
Pályázni lehet műszaki, természettudományi, robotikai, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, illetve tudományos munka eredményével. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, illetve műszaki alkotással is részt lehet venni.

Milyen szempontok szerint értékelnek?
- A probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása;
- a kidolgozás alapossága illetve tudományos értéke;
- az önálló, saját munka kimutathatósága, nyilvánvalósága;
- az írásos anyag illetve a műszaki alkotás (vagy modell) színvonala, az elkészített eszköz működőképessége;
- a projekt befejezettsége és jövőbeni hasznosíthatósága;
- az eredmények ésszerű és világos értelmezése.

Hogyan lehet jelentkezni?
A verseny első fordulójában a kidolgozandó vagy megoldandó ötlet, innováció maximum 2 oldalas (6000 karakteres) vázlatát e-mailben kell eljuttatni 2019. szeptember 30-án, 15 óráig beérkezően a varazstorony@varazstorony.hu e-mail címre.

A nevezésnek tartalmaznia kell: a kiválasztott kutatási vagy fejlesztési témát, a megoldásra irányuló javaslatot, az elérendő célt, a konkrét megvalósítás módját, a jeligét.
Ezzel egyidejűleg egy zárt, a jeligét feltüntetett borítékban a Varázstorony, 3300 Eger, Eszterházy tér 1. címre kérjük eljuttatni: a résztvevő(k) nevét, születési időpontját, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét; iskolájának nevét és címét; a konzulens vagy felkészítő tanár nevét, lakcímét, e-mail címét és telefonszámát.

A pályázat elfogadásáról a tudományos vagy műszaki cél, illetve színvonal és a kidolgozhatóság figyelembevételével határoz a bírálóbizottság, melynek tagjai az Eszterházy Károly Egyetem vezető oktatói és kutatói közül kerülnek ki. A döntésről minden pályázó értesítést kap 2019. október 20-ig.
(A zsűri döntése végleges, fellebbezésnek helye nincs.)

Hogyan valósíthatom meg az ötletem?

Az I. fordulóban elfogadott innovációs ötlet részletes kidolgozását az Eszterházy Károly Egyetem megbízott mentora is segíti a továbbiakban. Szükség esetén az egyetem laboratóriumi kapacitást is biztosít.

E szakasz lezárásaként a kidolgozott innováció leírását 2020. április 15-én, 15 óráig beérkezően kell beküldeni a verseny titkárságára.
varazstorony@varazstorony.hu

Hol mutathatom meg másoknak az ötletem?
A pályázóknak 2020 áprilisának végén, kötelező jelleggel, az Eszterházy Károly Egyetemen megrendezendő Varázstorony Innovációs Versenyen maximum 10 perces prezentációt kell tartaniuk, illetve 5 percben a zsűri kérdéseire, felvetéseire kell válaszolniuk. A saját készítésű modelleket, műszaki megoldásokat, kísérleti berendezéseket a szóbeli prezentációra kell elhozni.

A legjobb pályaműveket 2021. szeptemberében is bemutatják a Varázstorony Kutatók Éjszakája programjának keretében.

Jelentkezz te is, valósítsd meg ötleteidet és nyerj!

Fotó: Szántó György, Kakuk Dániel, Balogh Tibor

A program az EFOP-3.4.4-16-2017-00024 4 Campus Program – A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése az Eszterházy Károly Egyetemen projekt támogatásával valósult meg.


< Vissza